Samsun'da Ormanlara Giriş Yasağı

Samsun Orman Yasağı

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ülke genelinde orman yangınlarının önüne geçilmesi adına alınan tedbirler kapsamında ormanlara giriş yasağı gündemde. Ancak, Samsun'da ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? İşte detaylar:

Ormanlara Giriş Yasak Mı?

Türkiye genelinde, meteorolojik şartlara bağlı olarak yangın riski taşıyan 27 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonları, Meteoroloji'den alınan hava tahminleri doğrultusunda, özellikle sıcaklık artışı ve kuvvetli rüzgar etkisi beklenen bölgelerde önlemler aldı.

Yangın müdahale ekiplerinin koordinasyonu, hava ve kara araçlarının etkin kullanımı, yerleşim yerlerinin tahliyesi gibi esaslar üzerinde durulan komisyon toplantılarında, ormanlara girişlerin kısıtlanması da masaya yatırıldı.

Ormanlara Giriş Yasaklığı Ne Zaman Başlıyor?

Orman yangınları açısından risk taşıyan bölgelerde, Marmara'da 8, Ege'de 6, Akdeniz'de 5, İç Anadolu'da 4, Karadeniz'de 4 ilde, 1 Mayıs-30 Kasım tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklanacak.

Samsun'da Durum Nasıl?

Samsun'da da ormanlara girişte kısıtlamalar bulunuyor. 10 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Samsun'daki ormanlara giriş yasaktır. Bu süreçte tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi gibi faaliyetler de belirli kurallara tabi tutulmuş durumda. Özellikle dikkatsizlik sonucu çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla alınan bu önlemler, doğal yaşamın ve orman alanlarının korunmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Ormanlara giriş yasakları ve alınan diğer önlemler, vatandaşların güvenliği ve çevrenin korunması adına büyük önem taşıyor. Bu nedenle, belirlenen kurallara uyum sağlanması herkesin ortak sorumluluğu haline geliyor.