Bu Haftadan itibaren Kurak geçen yazın ardından ciddi soğukların beklendiği şu günlerde, Faturanın rakamlarını düşürmek isteyenler için 5 yöntem belirlendiBu yöntemleri uyguladığınız takdirde faturanızda yarı yarıya farklılık olacağını göreceksiniz.

İŞTE O 5 MADDE..

Havaların iyice soğumasıyla birlikte doğal gaz tüketimi de artmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda enerji maddelerine gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar faturalarını tedirginlikle bekliyor.

DOGAL2

Verimlilik uzmanları faturada gözle görülür fark görülebilmesi için oturulan evde yalıtım sistemimin olması gerektiğine işaret ediyor. Binada yalıtım yoksa faturanın neredeyse yarısı ısı kaybı olarak yansıyor.

Binada yalıtım bulunmuyorsa doğal gaz tüketiminin yarısının dışarıya gittiği aktarılıyor. Bankalardan kredi başvurusunda bulunarak yalıtım kredisi kampanyalarına katılım sağlamak mümkün. Yalıtıma harcanan para kısa süre içinde amorti edilebiliyor.

DOGAL3

Binasında yalıtım olmayan vatandaşlara da tavsiyeler geldi. Evinde yalıtımı olmayan vatandaşlar peteklerin arkalarına yalıtım malzemesi koyarak önlem alabiliyor.

Nalburlarda satılan oldukça uygun fiyatlı bu malzemeler sayesinde büyük tasarruf elde edebilirsiniz. Pencere ve kapı kenarlarına yalıtım süngerleri çekmek de faturaya etki ediyor.

Cristiano Ronaldo'nun Gol Sayıları Cristiano Ronaldo'nun Gol Sayıları

Mutfak doğal gazı tüketiminde önlem almak isteyen vatandaşlarla da yöntemler paylaşıldı. Kapağı açık halde yemek pişirildiği taktirde daha fazla gaz tüketimi yaşanmaktadır.

Bu nedenle uzmanlar vatandaşlara yemeklerini kapaklı şekilde pişirmeleri gerektiğini öneriyor. Bu püf noktaları basit ama sonuçları oldukça önemli noktalardır.

DOGAL1

Su ısıtmaya yönelik kullanılan doğal gazdan da tasarruf elde etmek mümkün. Kişi başı harcanan su miktarını azaltarak hem sudan hem de doğal gazdan tasarruf elde etmek mümkün hale geliyor.

Isınma ve su ısıtma konusunda çok daha fazla tasarruf etmek için herşeyi gerektiği ve ihtiyaç olduğu kadar kullanmak uygun olacaktır.