Şehir olarak hepimizin bir yerlerden de olsa duyduğu ve zaman zaman gözlemlediğimiz konudur Samsunspor taraftarının çektiği çileler.
Sayıyla sayarak bitiremeyeceğimiz kadar çifte standart uygulamaları doludizgindir. 7 bin kişi deplasman yapıp, içeri girmesine izin verilmemesi, rakip takımın korkudan deplasman bileti fiyatlarını 400 yapması, TFF 1.Lig Play-off final maçına taraftarının alınmaması ancak hemen ertesi ay oynanan Galatasaray- Fenerbahçe Süper Kupa final maçına cezalı olmasına rağmen taraftarlarının alınması gibi yüzlercesini sayabiliriz. Samsunspor taraftarı tam da bunları unutup vazgeçtiği bir sezona giriş yaptı. Ufak tefek negatif söylemler olsa da taraftarın %99'luk kesimi bu sezon her şeyden memnun durumda. Ancak içeride oynanan müsabakalardan gözlemlediğim bir şey var ki tam anlamıyla günah keçisi Samsunspor taraftarı şeklinde adlandırılabilir. 2017-2018 sezonuna Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda yepyeni ve tertemiz bir sayfayla TFF 1. Lige giriş yapacaktık. Her taraftar gibi kendi stadyumumuzda oynanacağımız ilk müsabakanın mücadele edeni kendimiz olmak istiyorduk. Ancak adını yazarak rahatsızlık vermek istemediğim, bir önceki dönem Samsunspor yönetimi hatalarla dolu sezona latife edeyim harika bir giriş yaptı. Samsunspor taraftarına hediye olarak Ankaragücü ile hazırlık maçı oynatılırken, resmiyete geçen ilk maç ise Beşiktaş JK- Konyaspor Süper Kupa final müsabakası oldu. Kayıtları açtığınızda yazılı olan ilk müsabaka içerisinde Samsunspor adı geçmeyecek. Bunun karşılığında siyasetle bir nebze el etek misali olundu. Duruş vardır, misyon ve vizyon vardır. Geçen sene olmayanından...

Evet işin günah keçisi kısmı ise Samsunspor taraftarına uygulanan aranma noktalarıdır. Sahamızda oynanan ilk müsabakada çıkan olaylar sonucu, Samsun Valiliği ve Samsun Emniyet Müdürlüğü zan altında bıraktırıldı. Zor durumdur resmi makam sahibi olanın soruşturma geçirmesi. Bunun bilincini iyi biliyoruz. Ancak üzerinden 1 seneden fazla geçmiş olayın ceremesini 2. Lige kadar düşmesine rağmen Samsunspor taraftarı çekmektedir. İlk ana giriş kısmında ayakkabı çıkarmaya kadar giden aramanın ardından, stadyum kapısı bina girişinde bir arama daha yapılıyor. Peşinden bilet veya passolig kart okutulup içeri giriliyor. Ve içeri girildiğinde bir arama daha gerçekleştiriliyor. Şemsiye içeri alınmıyor. Bozuk para içeri alınmıyor. Su şişesi içeri alınmıyor. Ama içeride yiyecek ve içecek alabiliyorsunuz. İşin garip kısmı ise paranızın üzerini de bozuk olarak alabiliyorsunuz. Halbuki girişte sahaya atılır korkusuyla içeri bozuk para sokamamıştınız.

İnsanlar çekiniyor, insanlar yoruluyor, insanlar baskıya gelemiyor, insanlar için iş zorlaştırılıyor ve taraftarımız ne yazık ki maça gelmek istemiyor. Samsun'da maç günleri görev alan polis sayısı derbi maçlarındakine eş değer. Yetkililer keşke biraz daha inisiyatif gösterse, güçlükler azaltılsa.. Hem taraftar, hem de memur arkadaşlar mağdur olmasa!