100. yılda Atakum Anafartalar Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Bafra ilçesindeki Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan İş Uygulama Okulu 3.Kademe, Bafra Özel Eğitim Uygulama Okulu, Bafra Özel Eğitim Meslek Okulu, anlamlı bir program hazırladı. Program kapsamında, GÖGSE-2 (Gönül Gözüyle Sema Edenler/Engelsiz Nağmeler) Aramızda Engel Yok projesinin finali, Atakum Sanat Merkezi'nde görkemli bir sunumla gerçekleştirildi.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Program öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin açılışı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Anafartalar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Özdemir, dört buçuk aydır devam eden projenin amacının yarı zamanlı kaynaştırma eğitimi ve akran eğitiminin önemine dikkat çekmek, gönül köprüleri kurmak, farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Özdemir, 'Projede 37 gönüllü öğretmen, 60 özel eğitim öğrencisi olmak üzere 200 öğrenci direk görev alırken,720 öğrenci de sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı ve ön buluşma gerçekleştirildi' dedi.

BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Konuşmaların ardından semazen ve zeybek gösterisi seyircilerden büyük alkış ve beğeni topladı. Proje Koordinatörü Zekerya Karataş tarafından hazırlanan özel annelerin duygularına tercüman olmayı hedef edinen +1 Filmi ve filmin kahramanı Bahadır Parlayan'ın sahne alması ve şarkıları, seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Program Engelsiz Koro'nun türküleri ile devam etti. Öğrencilerin birlikte seslendirdikleri türküler büyük beğeni topladı. Program sonunda görevli öğretmen ve idareciler için günün anısına plaket töreni düzenlendi. Program sonunda ise tüm katılımcılar Memleketim türküsünü hep birlikte söyledi.