Kuzey Karolina Üniversitesi Psikoloji ve Nöroloji Bölümü'nden Doç. Carol Cheatham, beyin fonksiyonlarını destekleyen besinleri sıralayarak hafızayı güçlendiren yiyecekleri paylaştı. İşte bu önemli bilgiler:

Yemek Yedikten Sonra Yapılmaması Gerekenler! Sağlığınız İçin Çok Önemli... Yemek Yedikten Sonra Yapılmaması Gerekenler! Sağlığınız İçin Çok Önemli...

drhdgf

Cheatham'a göre, bazı gıdalar hafıza ve konsantrasyon sorunu yaşayan kişilere yardımcı olabilir. Yaban mersini, vitamin, lif ve antioksidanlar bakımından zengin bir besin olup beyin fonksiyonlarını olumlu bir şekilde etkileyebilir. Günde 1 ila 1,5 su bardağı yaban mersini tüketilmesini öneriyor.

sdgf5x5df

Ayrıca, ceviz, badem gibi sağlıklı yağlar içeren kuruyemişler beyin fonksiyonları için önemlidir. Ceviz, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir kuruyemiş olarak kabul edilir ve günde yaklaşık 10,5 gram ceviz tüketmenin bilişsel performansı geliştirmek için yeterli olduğu öngörülüyor.

dhg4f

Tohoku Üniversitesi'nden Rui Nouchi ise koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunan lutein adı verilen bileşiğin beyin fonksiyonlarını ve hafızayı etkilediğini belirtti. Bu bileşiğin fesleğen, maydanoz, lahana, brokoli, ıspanak, marul, kabak, Brüksel lahanası, karalahana, mısır, bezelye, kırmızı üzüm, kivi gibi besinlerde de bulunduğunu ekledi.

fdgh4v

Son olarak, yüksek omega-3 yağ asidi içeren somon, alabalık, sardalya, ringa balığı, uskumru ve ton balığı gibi balıkların, özellikle ileri yaşlarda demans gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğünü gösteren birçok çalışma bulunmaktadır. Bu balıklar, omega-3 açısından zengin besinler arasında yer almaktadır.