Yarışmanın düzenlenme şekli beni çok şaşırttı: Güzellik yarışmasının büyük finalinin çekimleri ve provalarının yanı sıra önemli sosyal projelere katıldık. Yeni doğan kız bebeğinden kurtulmak isteyen kadınlara destek sağlayan SaveGırlChıld projesinde yer aldık. Ne yazık ki Hindistan'da kız çocuğu bir yük, bedava emek, bir arzu ve ihtiyaç nesnesi olarak görülüyor. Bu nedenle çok sayıda gebeliklerin sonlandırılması ve yeni doğan bebeklerin çöp kutularına atılması vakaları yaşanıyor. Engelli çocukların gelişimine yönelik merkezin ziyaret edilmesine büyük önem verildi. Yönetmenin ve çocuk öğretmenlerinin karşılaştığı sorunları konuştuk, dans ettik, çizdik, konuştuk - birlikte tam bir gün geçirdik. Çocukların gülümsemelerini görmeliydiniz - bu çok değerli. Merkez, yoksul ailelerin engelli çocuklarını barındırıyor; eğer merkezin bakımı olmasaydı, belki de bu harika çocukların bugünü ve geleceği olmayacaktı. Bize bakan gözleri kelimelerle anlatmak mümkün değil. Biz yarışmacılar, Hindistan'daki tüm kadınlara güzelliğimizi saklamaya gerek olmadığı, kim olduğumuzla gurur duymamız, kendimize iyi bakmamız, kendimiz üzerinde çalışmamız ve ilgimizi çeken alanlarda gelişmemiz gerektiği konusunda bir örnek veriyoruz. Toplumda güvende olmayı hak eden, sevdiği işi yapan, seçme hakkına sahip olan, erkek ve toplum tarafından şiddete maruz kalmayan kadınların hakları için “Kadını Güçlendirme” kampanyasının temsilcisi olarak hareket ettik.
 
Oturup hiçbir şey yapmadığımız bir gün bile olmadı. Günler o kadar yoğun ve verimli geçiyordu ki, uyumaya bile vakit kalmıyordu. Yarışmanın organizatörü ayrıca bizim için tarihi yerler turu hazırladı; burada Tac Mahal'i, Radha Parthasaratha Tapınağı'nı ziyaret ettik ve burada inanılmaz bir çeşme gösterisi izledik. İlerlemeniz için sizi şarj eden ve dolduran inanılmaz enerjiye sahip, gerçekten eşsiz yerler.
 
Tüm üyeler çok farklı ama her birinin güçlü bir karakteri var. Zeki, bilgili, başarılı ve başarılı bireylerle bir arada olmak çok keyifliydi. Proje, yeni insanlarla, diğer milletlerden kızlarla tanışmak, deneyim alışverişinde bulunmak, başka bir kültürle tanışmak ve işbirliği teklifleri almak için eşsiz bir fırsattır.  
 
Hindistan'da düzenlenen büyük çaplı güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyorum. Ülkemizi diğer uluslara tanıtma, tanıtma ve belki de iki ülke arasındaki iş birliğine köprü olma konusunda eşsiz bir fırsat yakaladım.
 
Hindistan'daki güzellik yarışmasının organizatörü Sandeep Kumar hakkında birkaç söz söyleyemem. Bana ruhen yakın, sorumlu, namuslu, doğru aile değerlerine sahip, çok benzediğimiz bir kişi. Bu nedenle gittiğimiz her yerde güvenlik bize eşlik ediyordu. Bay Sandeep gibi insanlar ağırlığınca altın değerindedir. Güvenliğim konusunda bir an bile korku ya da endişe hissetmedim.
 
Dürüst olmak gerekirse Hindistan'ı ziyaret etmeye, kültürünü tanımaya, insanların zihniyetini tanımaya pek hevesli değildim ama yarışmaya katıldıktan sonra her şey değişti. Ben tesadüflere inanmıyorum. Hindistan ve Hint halkı hakkındaki fikrimi değiştirmem için bunun hayatımda olması gerektiğine ikna oldum.