Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı:
Hamuru hazırlayın:
Bir kaba ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. Maya aktive olduktan sonra, unu ve tuzu ekleyin. Karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İç harcı hazırlayın:
Tereyağını bir tavada eritin, içine rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp, harcı soğumaya bırakın.
Hamuru açın ve iç harcı yerleştirin:
Mayalanan hamuru ikiye bölün. İlk parçayı yuvarlak bir tepsiye yayın. Hamurun üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Ardından, kalan hamuru açıp harcın üstüne kapatın.
Üzeri için yumurta sarısını sürün:
Son olarak, üzerini yumurta sarısı ile güzelce yağlayın. Hamurun üzerine bıçakla birkaç çizik atarak pişmesi için havalandırma sağlanmasını sağlayın.
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Üstü kızarıp, altı da piştiğinde tepsi oruğu hazır.
Servis yapın:
Fırından çıkardığınız tepsi oruğunu birkaç dakika dinlendirip, dilimleyerek sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!