iOS 17, Apple'ın 17. büyük iOS mobil işletim sistemi sürümü, 6 Haziran 2023'te WWDC 2023'te duyuruldu. 16 Eylül 2023'te iPhone 15 ve sonraki modeller için kullanıma sunuldu.

iOS 17, yeni özellikler ve iyileştirmeler içeriyor. İşte öne çıkan bazı özellikler:

Portekiz, 1 Milyondan Fazla Yabancı Sakin ile Rekor Kırdı Portekiz, 1 Milyondan Fazla Yabancı Sakin ile Rekor Kırdı
  • Beklemede modu: iPhone yatay konumda dik durarak şarj olurken, kullanıcılar uzaktan bir bakışta göz atabilecekleri bilgiler içeren bir tam ekran deneyimi yaşayabilirler.
  • Mesajlar: Yeni emoji çıkartmaları ve nesneleri fotoğraflardan kaldırarak oluşturulan Live Stickers ile yepyeni bir çıkartmalar deneyimi sunuyor. Kullanıcılar efektler ekleyerek Live Sticker'ları daha canlı hale getirebiliyor.
  • FaceTime: FaceTime artık sesli ve görüntülü mesajları destekliyor, böylece kullanıcılar meşgul olduklarında mesaj bırakabiliyor ve daha sonra geri dönerek bunları dinleyebiliyor.
  • AirDrop: Büyük dosyalar Wi-Fi üzerinden aktarılıyor ve paylaşılan uygulama deneyimleri başlatılabiliyor.
  • Günlük: Kullanıcıların minnet duydukları anları kaydetmelerini kolaylaştırıyor.
  • Gizlilik: Hassas içerikli fotoğraf ve videoları görmek veya görmemek kullanıcının seçimi. Mesajlar, AirDrop, Telefon uygulamasındaki Kişi Posterleri, FaceTime mesajları ve üçüncü taraf uygulamalarda içerikleri görmeden önce flulaştırma özelliği kullanılabiliyor.

iOS 17, iPhone'unuza yeni özellikler ve iyileştirmeler katan harika bir güncellemedir.