Malzemeler: 3,5 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Un, pudra şekeri, nişasta, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri şekillendirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun! Püf Noktaları: Hamuru çok yoğurmayın. Bezeleri çok ince açmayın. Fırını çok yüksek ateşte pişirmeyin. Eğer kurabiyeleriniz yeterince kıyır kıyır olmuyorsa, hamura biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz.