Ünü Dünyaya yayılmış yerel mutfaklarda efsane Samsun pidesi olarak namsalmış bir lezzet harikası

 Bir takım küçük farklara göre Samsun'da pidenin çeşitli yorumlamaları vardır. Bunlar Bafra pidesi, Terme pidesi, Çarşamba pidesi olarak bilinmekle birlikte, Samsun pidesi bunların ortak bir paydada buluşmuş en güzel halidir.

Gülhan Restoran; Samsun halkının geleneği olan Pazar pidesi için bir buluşma noktası olmuş en sıcak aile ortamlarının adresi haline gelmiştir.

Samsun Pidesi Nasıl Yapılır işte  tarifi

İç harcı harcı hazırlayalım önce.

  1. Kıymayı tencereye alın rengi dönene kadar kavurun.
  2. Pembelikler gidince tereyağı ve ince doğranmış soğan ekleyin ve pişirin, altını kapatırken yarım çay bardağı su ekleyin.
  3. Hamuru için bütün malzemeleri bir araya getirerek güzel bir hamur yoğurun.
  4. Çok fazla dinlendirmeye gerek yok yirmi dakika yeterli olacaktır.
  5. Hamurun mandalinadan küçük bezelere ayırın.
  6. Uzun ve ince açın oklava yardımıyla.
  7. İçine kıymayı koyup, elinizle tamamen kapatın açık yeri kalmasın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  9. İnce bir hamur olduğundan çabuk pişiyor.
  10. Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün.

Samsun Pidesi için gerekli Malzemeler

Hamur için;

SILA bir konser makinası SILA bir konser makinası
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 300 gr dana kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber

Afiyet olsun.