Rapor parası almak için hastanın meslek hastalığını ya da iş kazasına sahip bir durum belirtmesi gerekir. Rapor parası alabilmek için sağlık raporunun alınması gerekir. Talepte bulunan kişinin prim borcunun olmaması gerekir. Yatarak tedavi gören kişiler iş görmezlik raporunu almalıdır. Rapor parasının alınabilmesi için iş göremezlik tarihinden önceki bir yılda en az 90 günlük sigorta priminin bildirilmiş olması gerekiyor. Hamile olan kişilerin doğumdan önceki bir yılda en az 90 günlük sigorta primine sahip olması gerekir.

Neleri Yemeli, Neleri Yememeli? Neleri Yemeli, Neleri Yememeli?

Rapor Parası Nedir?

Rapor parası halk dilinde iş görmezlik ücretidir. İş görmezlik ücreti çeşitli durumlarda alınabiliyor. İş göremezlik parasını alınabilmesi için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlar yerine getirildiğinde şartları yerine getiren kişi rapor parası almaya hak kazanır. Rapor parası hangi durumlarda alınır konusu birçok kişi tarafından merak edilir. Rapor parası iş kazası ve meslek hastalığı ve kadının ana olması halinde alınabiliyor.

Kişiler rapor parası talebinde bulunduğunda rapor parası almak için gerekli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Gerekli şartlar yerine getirildiğinde rapor parası alınabilir. Genellikle kişiler iş göremeyecek durumda olduklarında rapor parası talebinde bulunurlar.