İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor

Hatay İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Arıbaş, Samsun İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararları 2 Ağustos 2023 Çarşamba Resmi Gazete'de yayımlandı. İçlerinde Samsun'nun da bulunduğu 51 ilin emniyet müdürü değişti. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Arıbaş atanırken, Ömer Urhal ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne Hatay İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Arıbaş atandı.
Samsun İl Emniyet Müdürü görevindeyken deprem bölgesine görevlendirilen Ömer Urhal'ın yerine Emniyet Müdürü Nihat Özen gelmişti. Samsun eski İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Samsun'da vekaleten İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ağrı Emniyet Müdürü Nihat Özen ise Emniyet Genel Müdürlüğü emrine görevlendirildi.

AHMET ARIBAŞ KİMDİR? 
Ahmet Arıbaş aslen Aksaraylı'dır. 2013 yılında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne atanan Arıbaş 2014'te görevinden ayrıldı. 27. Aralık 2018 tarihli kararname ile Ahmet Arıbaş, Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. 2 Ekim 2021'de ise Arıbaş, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Arıbaş son olarak Samsun İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktadır.