Samsunspor Yönetim Kurulu Bursaspor karşısında alınan ağır yenilgi nedeniyle takıma 30 bin lira para cezası verdi.

Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul sağlam ise telekonferans sistemiyle yaptığı basın toplantısında takımının bu cezayı hak etmediğini söyledi.

Yönetim kurulu bu cezayı vermekte tabi ki haklı. Yönetim kurulu bu cezayı takım hiç futbol oynamıyor, oyuncular bu formayı hak etmiyor bu takıma sürekli ceza verelim gibi mantıkla yapmadı ki.

Yönetim kurulu hedefi şampiyonluk olan ve oldukça yüksek bütçeli bir takım olan Samsunspor, transfer tahtası kapalı olan kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan ve 18 ? 19 yaşında gençlerin ağırlıkta olduğu bir takım karşısında alınan ağır yenilginin bu takıma yakışmadığı gerekçesiyle bu cezayı verdi. Hem de Bursaspor yarım saat 10 kişi oynarken bir de gol attı.

Bunları her takım yaşar mı derseniz tabi ki yaşar. Yani bu ligde daha pahalı bütçelerle oynayan takımlar daha ağır yenilgiler de aldı.

Kabul ama ödülün olduğu bir ortamda cezanın olması da normal değil mi?

Samsunspor aldığı galibiyetler sonrasında ödül olarak prim alıyorsa yol kazası olarak kabul edilen böylesi yenilgiler sonrasında ceza alması da son derece doğal ve olması gereken de bu.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne?

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam bu cezayı oyuncularının hak etmediğini söyledi.

Doğrudur çünkü Sağlam şampiyonluk yarışına bu takımla devam edecek en azından ilk yarı bitene kadar. O zaman oyuncularından yana tavır koymakta da son derece haklı.

Kaldı ki bu ceza bu ligin en değerli takımlarından biri olan ve hala şampiyonluğun en önemli adayı olan takımın kalitesinden de bir şey kaybettirmez.

Bu kadar fedakârlıklar yaparak yüksek bütçeli takım yapan ve yükümlülüklerini yerine getiren yönetim kurulu bu tür yenilgiler sonrası böylesi radikal kararlar alır bu dünyanın her takımında yaşanır.

Ertuğrul hoca istatistikler de vermiş.

Tabiki doğrudur bu tartışmasız.

Peki, bu istatistikler Bursaspor maçında da geçerli mi bilmiyorum.

Eminim Ertuğrul Hocanın elinde en azından bu ligdeki takımlar arasında transfer ettiği yabancı oyunculardan hangi takımlar ne kadar yararlanıyor diye bir istatistiklerde eminim vardır.

Sakatlık olmuştur Covid olmuştur ama bir gerçek var ki şu ana kadar Samsunspor'u bu yarışta yerli oyuncular ayakta tutuyor.

Bu arada istatistikler arasında bence şuna da bakmak lazım.

Samsunspor ikinci bölgeden üçüncü bölgeye en geç geçen takımlar arasında olmalı. Bu da verimli hücum yapmayı engelliyor.

Futbolda gelecek maçlar için istatistikler çok önemlidir bu kabul ama futbol sonuç oyunudur sonucu alamadığınız zaman elinizdeki tüm iyi istatistikler hiçbir anlam taşımaz.

Hele hele forması 1 puan olan takım olan Samsunspor için sonucun dışındaki hiçbir rakam anlam taşımaz.

  HİÇ BİR MAZERET BAŞARININ YERİNİ TUTAMAZ?

Ertuğrul hocaya katılıyorum. Bu takım zaten süper lige çıkacaktır. Bu kadar sakatlık ve hastalığa rağmen hala zirvede ise iyi bir devre arası kampı, gerekli takviyeler ve sakatların hastaların iyileşmesinden sonra Samsunspor tutulamaz.

Bu gerçek?