Yaz aylarında emekliler için önemli bir indirim kararı alınmıştı. E-devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapan emekliler yaz boyunca diledikleri yerde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda ücretsiz olarak konaklayabilecek. Aynı zamanda devlete ve kamu kurumu ve kuruluşlarına ait birçok konut evinde de indirim uygulanacak. Peki emekliler nasıl başvuru yapacak?

Emeklilere ücretsiz konaklama için başvuru süreci başladı. SGK ve Kredi Yurtlar Kurumu peş peşe açıklama yaptı. Emekliler, süreç kapsamında Türkiye genelinde bulunan bütün KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklama fırsatı bulacak. Başvurular e-devlet kapısı aracılığı ile yapılacak. Uygulama emeklilerin ekonomik bir şekilde konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla başlatıldı. Peki başvuru için izlenmesi gereken adımlar neler?

E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPILACAK

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama için başvuru işlemleri sadece e-devlet kapısı üzerinden kabul ediliyor. Emeklilerin T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra e-devlet'teki bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor. Değerlendirme sürecinin tamamlanması Sonrasında da başvuru sonucu emekliye bildiriliyor.

Başvuru sonuçları, emeklilere telefon numaraları üzerinden bildirilecek. Bu nedenle de emeklilerin iletişim bilgilerini güncel tutmalarında fayda var. Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere e-devlet üzerinden ya da SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.