Samsunspor Cumartesi günü en yakın takipçisi Manisaspor F.K'yı sahasında mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Samsunspor artık bir üst lig için gün sayıyor, sezonun bitmesini bekliyor.

Yıllardır statlardan boynu bükük ayrılan ama sevdasından asla vazgeçmeyen Samsunspor taraftarı analarının ak sütü kadar helal olan ve sonuna kadar hak etikleri bu başarıyı doyasıya yaşıyor ve yaşamalı da.

Ancak bu güzellikler yaşanırken kurumsal hafızayı da bir kenara bırakmamak lazım. Bu takıma reva görülen bazı şeyleri de unutmamak lazım.

Bunlar neler mi derseniz kısaca anlatmak lazım…

Bu takım çok değil iki yıl önce sahipsiz kaldı kayyuma emanet edildi.

Bu şehirde yaşayan insanların oylarıyla makam sahibi olan siyasetçiler bu takıma kayyum döneminde neler verdi ya da vermedi bu takım bunu asla unutmamalı.

Kayyum döneminde koca koca iş adamları kulübün önünden bile geçmeye korktu ki takım üzerimize kalır diye.

Bunu bir kenara yazın...

Sonra bir kişi çıktı ve takıma el attı.

Kim bu derseniz Samsunda kalma sürece bir kararname kadar olan Vali Osman Kaymak.

Hiç üstüne vazife olmamasına rağmen kapı kapı dolaştı bu takıma para buldu. Çekilişler yaptı, Türkiye'nin neresinde Samsunlu iş adamı varsa ayaklarına kadar gitti Samsunspor'a para buldu. O dönem bu takıma sahip çıkan tek adam Osman Kaymak'tı.

Zaten taraftar da vefasını gösterdi OSMAN BABA ismini koydu ki artık Samsunsporlu taraftarların kalbinde özel yeri var Osman Baba'nın.

Bu nedenle Samsunsporlu yöneticiler ve taraftarlar şu anki başarının sarhoşluğuna kapılıp o günleri asla unutmasın. Unutmayın ki bu camiayı yok eden de zafere taşıyan da kurumsal hafızalarıdır.

Kayyum dönemi ve o dönemin mimarı Osman Kaymak unutulmamalı.

Peki, başka kim unutulmamalı…

Yüksel Yıldırım. Ekonomimi zor süreçten geçtiği bir dönemde Samsun'a geldi ve iki yıl içinde hem borçları ödedi hem de takımı zirveye çıkarttı.

Yüksel Yıldırım sahipsizlikten amatöre düşer miyiz diyen insanlara yeniden büyük hayaller kurmayı öğretti. Ülkenin bu parasız dönemlerinde bu kadar parayı veren ve vermeye de devam edeceğini açık açık deklere eden Yüksel Yıldırım da asla unutulmamalı ve ona da hak ettiği saygı gösterilmeli.

Samsunspor artık bu ligin şampiyonu olacak bu belli. Artık Çarşamba gününden itibaren protokol tribününde yer bulunmaz. Bugüne kadar takımın önünden geçmeyen siyasiler boyunlarına atkı takıp maça gelecek takım gol atınca Yüksel Yıldırım ile çak yapacak bu fotoğrafı da sosyal medya hesaplarından paylaşıp bak biz de Samsunsporluyuz seçim dönemlerinde bizi unutmayın diyecekler.

Kayyum dönemini unutursunuz siz balık hafızalısınız diyecekler.

Sosyal medya Samsunporluları arttı. Maçtan önce başarı dilekleri yer alan sonrasında da tebrik eden mesajlar arttı ve artmaya da devam edecek.

Ama gerçekleri gizleyemez kimse Samsunspor hala 30 metrelik halı sahada alt yapısı olan bir takım. Yüksel Yıldırım cebinden tesisi yapmak şartıyla arazi istedi şartlı araziler veriliyor ya da kırk dereden 40 su getiriliyor.

50 yaşını geçmiş 3 yıldır bu şehirde gazetecilik yapan biri olarak bu takımın 30 yılını biliyorum.

Samsunspor taraftarı da biliyor. Sadece sizden isteğim kayyum dönemini, Osman Kaymak'ın çırpınışlarını ve Yüksel Yıldırım'ın fedakarlıklarını asla unutmayın.