Yurt dışı seyahatleri her zaman farklı heyecanlara ve keşiflere gebedir. Ancak farklı bölgede kısa bir süre olsa da yaşamak kişileri bilinmezliklere sürükleyebilir. Özellikle ulaşım gibi temel ihtiyaçları konforlu bir şekilde sürdürmek herkes için bir merak konusu. İşte bu noktada araç kiralama hizmetleri öne çıkar. Yurt dışına seyahat edecek kişiler araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak seyahat planlarını gerçekleştirebilir. Ancak araç kiralama sürecinde mutlaka bilinmesi gereken birtakım unsurlar var. Yurt dışı planlarında araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak isteyenler için tüm detaylar yazımızda. 

Firma Seçimi

Yurt dışında araç kiralamadan önce ilk olarak, güvenilir araç kiralama firmalarını araştırmaktır. Dünyaca ünlü araç kiralama şirketleri genellikle güvenilirdir ve geniş bir hizmet ağına sahiptir. Ayrıca internet siteleri üzerinden birçok işlemi gerçekleştirme imkanı tanır. Bu firmalar tercih edildiği takdirde kiralama süreçleri çok daha kolay ilerleyecektir. Zira global hizmet veren firmalar kiralama öncesinde araç modelleri ve prosedürler hakkında detaylı bilgi verir. Eğer kişinin seyahat edilecek bölgeye dair bilgisi varsa güvenilir olan yerel firmaları da değerlendirebilir.

Erken Rezervasyon

Söz konusu yurt dışı seyahatler olduğunda erken rezervasyon yapmak oldukça önemlidir. Zira genel olarak yurt dışı seyahatlerini planlı olarak ilerletmek gerekir. Bilinmeyen bir bölgeye yolculuk yapmak beklenmedik pürüzlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bunlara ek olarak erken rezervasyon yapmak daha geniş bir araç seçeneğine sahip olunmasını sağlar. Ayrıca uygun fiyatlarla araç kiralama hizmetlerine erişme imkanı tanıyabilir.

Ehliyet 

Ehliyet konusu yurt dışı araç kiralama süreçlerinde oldukça merak edilir. Ülkemizden alınan ehliyet yurt dışında da geçerlidir. Ancak burada ehliyetin yenilenmiş ve çipli olması gerekir. Bu konuda merak edilen bir diğer konu da yurt dışında ehliyet kullanımı süresidir. Mevcut ehliyet ile yurt dışında 6 ay boyunca araba kullanmak mümkün. Eğer yurt dışı seyahat planı 6 aydan daha uzun bir süreyse söz konusu ülkenin ehliyetini almak gerekli.

Araç Kiralama Şartları

Ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da araç kiralama şartları bulunur. Bu şartların hem araç kiralamak için hem de aracı sorunsuz bir şekilde teslim etmek için önemlidir. Şartlar arasında sigorta kapsamı, km sınırı, yakıt politikası gibi faktörler yer alır. Örneğin şartların yer aldığı sözleşmede “Eğer araç dolu depoyla teslim edildiyse dolu depoyla teslim edilir. “ açıkça belirtilir. Bununla birlikte bazı araçlar belirli bir km sınırıyla teslim edilir.  Araç kiralama şartları kısa dönem veya uzun dönem araç kiralama hizmetlerine göre değişkenlik gösterebilir. Beklenmedik ücretlerle karşılaşmamak için bu maddelerin dikkatlice incelenmesi ve uyulması gerekir.

Sigorta Hizmetleri

Sigorta hizmetleri araç kirama süreçlerinde olası problemler için güvence sunar. Bunun için yurt dışı araç kiralama süreçlerinde de sigorta hizmetlerinin önemli olduğunu söylemek mümkün. Çoğu bölgedeki kiralama süreçlerinde temel olarak sunulan sigorta poliçeleri fiyata dahil edilir. Ancak geniş kasko poliçesi gibi sunulan ek sigorta hizmetleri ekstra ücret gerektirebilir. Kiralama sürecinde beklenmedik ödemelerle karşılaşmamak için sözleşmedeki sigorta maddelerine göz atmadan geçilmemeli.

Trafik Kuralları ve Park Etme

Her ülkenin trafik kuralları ve park etme düzeni farklıdır. Bunun için yurt dışında araç kullanırken yerel trafik kurallarını öğrenmek çok önemlidir. Seyahat öncesinde hız sınırları, park kuralları ve diğer yol işaretlerini detaylıca araştırmak gerekli. Aksi takdirde yanlış park etme veya hız sınırı aşımı gibi durumlar ağır cezalara sebep olabilir.