Gün içinde yalnızca 4 öğün yemek yağları yakarken tokta tutuyor! İşte mucizevi gıda...

Ekmeksiz doymayanlara Canan Karatay’dan öneri geldi. Gün içinde yalnızca 4 defa yemek yemeniz karnınızı tok tutacak! İşte mucizevi gıda...

Ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Karatay, seneler önce yaptığı öneri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ekmeksiz doymuyorsanız bu gıdayı tüketin. Önerisi bilim insanlarından da onay aldı. Sağlık yönünden pek çok yararı bulunuyor.

Karatay’ın üstüne basarak önerdiği cevizin en önemli özelliği son derce doyurucu bir besin olması. Gün içinde tok tutma özelliğiyle bilinen ceviz, yalnızca günde 4 tane tüketildiği zaman doyurucu etkisi var. Özellikle de kilo vermek istemeyen kişiler, vücutlarındaki yağın azalmasını isteyenler, tansiyon hastaları, kalp hastaları ve felç geçiren kişiler için ekmeği bırakmalarını öneriyor. Ekmek yerine ceviz tüketmenin sağlık bakımından daha iyi olduğunu söyledi.

İşte cevizin faydaları;

·        Kalp sağlığı için çok faydalıdır. Kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini en aza indirir.

Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları! Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları!

·        Kanser olma riskini en aza indirir. Özellikle prostat kanseri riskini azalttığı gözlenmiş.

·        Beyin fonksiyonları destekler

·        Sindirim sistemi için faydalı bir besindir. Özellikle kabızlık sorunu için çok fayda sağlar.

·        Kilo problemi olanlar için kontrol sağlayıcı bir besin. İçerisinde bulunan lif ve protein sayesinde tok tutar ve açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur. Bu şekilde kilo kontrolü için yardımcı olur.