İşte size özel çilekli pasta tarifi:
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzemesi:
1 kase dondurulmuş vişne
Yarım çay bardağı damla çikolata
Üzeri İçin:
15-20 adet taze çilek
Ganaj İçin:
200 ml. krema
250 gram bitter kuvertür çikolata
Süslemek İçin:
Rulo kat ve kırmızı kurdale
Hazırlanışı:
Pandispanyası için; Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın.
Yumurtaların beyazlarını çukur bir cam kasede katı kıvama gelene dek mikser yardımı ile iyice çırpın.
Yumurta sarılarına kaynar su ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar 8-10 dakika çırpın.
Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı da ekleyip karıştırın.
En son, önceden çırptığınız yumurta beyazlarını da ilave edin.
Tahta bir kaşıkla veya plastik bur spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak hafifçe karıştırın.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin.
Ganaj için;
Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın ve irice kıydığınız çikolatayı ekleyin.
Çikolata iyice eriyince ocaktan alın ve oda ısısında soğuması için bekletin.
Taze çilekleri yıkayıp kurulayın.
Pişip soğumuş keki kalıbından dikkatlice çıkartın.
Kalp şeklinde kalıbınız yoksa yuvarlak bir kalıpta pişirdiğiniz kekinizi kenarlarından keserek kalp şekline getirin ve enine ikiye keserek iki ayrı pandispanya keki elde edin.
Hazırladığınız ganajın bir kısmını kesmiş olduğunuz pandispanyanın iç yüzeyinin üzerine dökün.
Vişne tanelerini ve damla çikolataları da yaydığınız ganajın üzerine eşit dağılacak şekilde yerleştirin.
Pandispanyanın diğer parçasını da malzemelerin üzerine kapatın.
Pastanın üzerini ve kenarlarını, akacak şekilde ganaj ile kaplayın.
Kekin etrafını rulo katlar ile çevreleyin, isteğe göre etrafını bir kurdele ile özenle bağlayıp servise hazır edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN…