Ligin altıncı haftasına girilirken altı puan ile dokuzuncu sıradaki Samsunspor ile ligin yeni takımı dokuz puanla beşinci sıradaki Sakaryaspor.
Teknik Direktör Bayram Bektaş'ın görevine son verilmesiyle taraftara tekrar heyecan gelmiş.
Takımı maça Emre Bayraktar hazırladı.
Nasıl bir kadro ile çıkacağı merak konusuydu; Emre hoca bence Yusuf Emre Gültekin hariç doğru kadro ile çıktı. Zira Yusuf Emre temposu düşük, pas yüzdesi düşük top kazanması oldukça az yani bu takımın oyuncusu değil.
İlk on dakika Sakaryaspor'un üstünlüğü ile geçti sonra Samsunspor dengeyi sağladı ve daha sonra üstünlüğü ele geçirdi, iki takımında orta sahası çok çabuk geçildi.
Forvetlerin beceriksizliği, kalecilerin iyi oluşu nedeniyle ilk devrede gol sesi çıkmadı.
İkinci devre, ilk devrenin aynısı gibi oldu, Sakaryaspor un baskısıyla başladı.
Samsunspor dengeyi kurdu ve üstünlüğünü ele geçirdi ve Douglas Tanque ile bulduğu iki mükemmel gol ile öne geçti.
Acemice kornerden yendiğimiz gol ile maç gitti derken Fofana'nın azmi Tanque'nin takipçiliği galibiyeti getirdi.
Bu sahada özgüveni yüksek, kendinden emin, cesaretli oyuncular vardı.
Yapılan değişiklikler sıkıntı yarattı ama üç puanı çok isteyen Samsunspor'du ve üç puanı aldı, Tanque de herkesi ipten aldı.
Maçın hakemi Turgut Doman oyun oynatmaya çalıştı ama çok tutarsız kararlar verdi, oyuncuların iyi niyeti oyunun gerilmesini engelledi.

Teknik direktör konusuna gelelim.
Adı geçen teknik adamlar İsmail Kartal,Volkan Demirel, Aykut Kocaman, Hikmet Karaman, Ünal Karaman ve Hüseyin Eroğlu.
İsmail hoca, Volkan hoca ve Aykut hoca üç teknik adam Samsunspor'a ayrı bir hava katar ama Başkan Yüksel Yıldırım anlaşma yapmaz, yapmak istese bile bu hocalar gelmez. Çünkü, Başkanın basından yaptığı açıklamaları mutlaka okuyor veya duyuyorlardır onun için bu üç ismin Samsunspor'a teknik direktör olması imkansız gibi.
Hüseyin Eroğlu hedefi olan takımı çalıştırması zor, Hüseyin hoca disipline olmuş oyunculardan kurulu yabancı oyuncusu ve hedefi olmayan takımda teknik direktörlük yapmış Samsunspor'da başarılı olması çok zor.
Eğer olacaksa Hikmet Karaman veya Ünal Karaman olsun, her ikiside hem tecrübeli hemde hareketli teknik adamlar.