Malzemeler:

5 adet domates, 1 adet yeşil biber, 3 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tutam karabiber ve pul biber, 1 tutam tuz. 

Çakallı menemenini diğer menemenlerden ayıran püf noktaları; domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene kadar pişirilmesi ve yumurtaların sadece sarışının kullanılmasıdır. Bolca kaşar peyniri kullanılmalıdır. 

Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.

Biberi yıkayın ve ince ince doğrayın.

Bir tavaya tereyağını alın, yağ eriyince içine biberleri atın. Biraz kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin.

Eklediğiniz domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek kavurun. Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.

Ardından içine 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. 

Kaşar tamamen eriyene dek karıştırın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

...

Geçen sezon berabere kalarak şampiyonluğu kaybettiğimiz, bu sezonun ilk devresindeki maçta da mağlup olarak teknik direktör değişikliğine gittiğimiz, baş belamız Menemenspor karşısında yine sahadan mağlup ayrıldık.

Sahada oynanan oyun açısından yazılabilecek hiçbir şey bulamadığım için bu hafta menemen tarifi vermeyi tercih ettim. Hem de Çakallı menemeni. 

Afiyet olsun.