Emine Bulut adlı bir kadının çocuğunun yanında eski kocası tarafından öldürülmesi olayı Türkiye'nin gündemine oturarak oldukça tartışılmıştır.
'Anneler ölmesin, kadına şiddete son verilsin' sloganlarıyla bir kampanyaya dönüşmüştür.
Bazı kampanyalar bazen propaganda yerine geçer. Burada çözüme yönelik değil de olayın çirkinliği sergilenmektedir. Oysa bu işin özü çözüme odaklanmaktır.
Eğitim sistemimizin aile sorumluluğu ile ilgili hiçbir program ve politika yoktur.
Kınalızade Ali Efendi Devlet ve Aile Ahlakı adlı eserinde, ailenin direği baba için şöyle der: 'Ev halkını idare eden aile reisinin çoban gibi olması gerekir. Çoban, sürüsünün korunmasında, sulanması ve otlatılmasında uyanık bulunur. Muhtemel olan zararlardan sürüsünü korumaya gayret sarf eder. Böylece sürü kurt ve canavarların hücumundan kurtulur…'
Eğitim sistemimizin böyle bir derdi yok. Üsteli yasalarımız babayı evde taçsız ve yetkisiz bir kral durumuna indirmiştir.
Eğitim sistemimiz bütün kız ve erkek çocuklarımızı tek kalıptan çıkarmaktadır. Kızlarımızı erkekleştirmekte, bazen de erkeklerimizi kadınlaştırmaktadır.
Kız ve erkek olarak yaratılış farklarını, ailede ve toplumda misyonunu göz önünde bulundurarak eğitmemektedir.
İmam Gazali, yetişme çağındaki kız ve erkek çocukların oyuncaklarına bile dikkat edilmesinin gereğine vurgu yapmıştır.
Bu eğitim sistemi, kendisine teslim ettiğimiz çocuklarımızı tarih coğrafya bilgilerini tekrarlayan baykuşa, fizik, kimya ve matematik problemlerini çözen robota çevirerek geriye doğru bize teslim etmektedir.
Milli Eğitim Bakanı, 'Emine Bulut'un çocuğuna her türlü yardımın yapılacağını' açıklamıştır.
Emine Bulut ilk değildir. Yanılmıyorsam 2019'un 222. Kadınıdır. Geride 221 kadınımız ve yakınları ne olacaktır? Burada faturayı çocuklarla birlikte ölenin de öldürenin de aileleri ödemektedir. İki taraflı bir aile faciası söz konusudur.
Sayın Bakan, sorunu musluğunda değil, kaynağında çözmesi gerekli bir yerde bulunmaktadır.
Aileler savaş alanına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bu eğitim ve ceza sistemi bir insanı öldürmenin sorumluluğunu öğretemiyor.
Aile faciaları kampanyalarla değil, eğitimle çözülür. Buna çare var mı?
Selam ve sevgi ile…[email protected]