Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Doğan mesajında, “Yaşadığımız dünyanın gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olduğu bilinciyle hareket ediyor; hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak temennisiyle tüm vatandaşlarımızın 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nü kutluyorum“ ifadelerine yer verdi.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesine dönük atılacak her adım insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Çevresel sorunlar ve doğal dengenin bozulması giderek daha büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve doğal kaynakların aşırı kullanımı geleceğimizi tehlikeye atmaktadır. Bu durumun etkilerini en aza indirebilmek adına hem bireysel hem de toplumsal olarak üstümüze büyük sorumluluklar düşüyor.”

“Çalışmalarımızda çevre olgusuna dikkat ediyoruz”

Temiz çevre, temiz Samsun diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Hızla büyüyen dünyamızda nüfus ve yaşam standartları artarken bir yandan da tüketim hızla artmakta. Bu kapsamda doğal kaynaklarımızı daha dengeli ve verimli kullanma mecburiyetindeyiz. Bizler bu kapsamda sıfır atık ve çevre bilinciyle Samsun’umuzda «Yaşatan Şehir, Çevreci Belediyecilik» vizyonuyla çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeyi önemli buluyoruz. “Yeşil Kalkınma” hamlesiyle iklim ve sıfır atık uyumlu; havası, suyu, toprağı daha temiz, örnek bir şehir olma gayesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan tüm projelerde çevre olgusuna dikkat ediyor; temiz çevre, temiz Samsun diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Çevre Günü'nü kutlarken, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma çabamızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin daha mutlu, daha sağlıklı ve daha güvenli bir fiziki çevrede yaşaması için gerekli ortam oluşturma gayesiyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı

Yüksek Sıcaklık ve Büyük Kâbusu : Mersin'i Bekleyen Tehdit Yüksek Sıcaklık ve Büyük Kâbusu : Mersin'i Bekleyen Tehdit

Başkan Doğan, “Yaşadığımız dünyanın gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak temennisiyle tüm vatandaşlarımızın 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nü kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.