7.134 TL artış olacak. Çalışanlar için büyük önem taşıyan kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar haberimizde sizlerle...

Milyonlarca çalışan için müjdeli haber sıklıkla paylaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın itibariyle resmen açıklaması bekleniyor. Temmuz ayı içerisinde memur ve emekli maaşlarına yapılacakzamla birlikte çalışanların kıdem tazminatları da değişiyor. Kıdem tazminatı tavanında zam furyası yaşanacak.Yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında da ödeme gücünün erimesiyle birlikte düşüş yaşanıyor.

3 TEMMUZ 2024 TARİHİNDE AÇIKLANACAK

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılacak açıklamayla Haziran ayı enflasyon oranları açıklanacak. Bu çerçevede memur ve emekli maaş zamları da kesinlik kazanacak. Hükümet cephesi ise birçok açıklamada asgari ücrete bu yıl ara zam yapılmayacağını duyuruyor. 3 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerinin de hiç dokunulmadan doğrudan emekli ve memur maaşlarına yansıtılması bekleniyor.

YÜZDE 20.35 ZAM 

Bine yakın Rus turist Samsun’da Bine yakın Rus turist Samsun’da

3 Temmuz Çarşamba gününü merakla bekleyen milyonlarca emekli ve memur için zam oranı netlik kazanıyor. Haziran ayı enflasyonu hariç memurlar için yüzde 20.35 oranında enflasyon farkı yansıtılacağı iddia ediliyor.

KIDEM TAZMİNATLARINA 7.135 TL ZAM

Belirlenecek 6 aylık enflasyon farkı, sadece memur ve emekli maaşlarında değil, aynı zamanda kıdem tazminatlarının tavan tutarında da değişiklik yaratacağı bildirilerek halihazırda 35 bin 57 TL olan kıdem tazminatının tavan tutarı, memur maaşlarına yapılacak zam sonrası 42 bin 191 TL’ye yükselecği ve bu noktada 7.135 TL artış olacağı belirtildi. Bu artış, TCMB’nin beklenti rakamlarının gerçekleşmesi halinde Temmuz ayında yürürlüğe girecek.