LGS Heyecanı Son Buluyor: 2024 Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Sınav Sonuçları

2 Haziran'da sona eren Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ardından 1 milyondan fazla öğrenci heyecanla sonuçları bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan takvime göre, 28 Haziran 2024 Cuma günü LGS 2024 sonuçları öğle saatlerinde açıklanacak.

Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

MEB, sınavın ardından LGS 2024 soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını adayların erişimine açtı. Bu sayede öğrenciler, sınavdaki performanslarını değerlendirebilme imkanı buldu.

LGS Sınav Sonuçları 2024: Öğrencilerin Gözü Sonuçların Açıklanacağı Tarihte! LGS Sınav Sonuçları 2024: Öğrencilerin Gözü Sonuçların Açıklanacağı Tarihte!

LGS Sonuçları Nasıl Sorgulanacak?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 Cuma günü saat 12:00'den itibaren MEB'in resmi internet sitesi https://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler, T.C. Kimlik numaraları ve sınav şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

Ortaöğretime Geçiş Tercih Kılavuzu da Yayımlanacak

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 28 Haziran'da Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da MEB'in internet sitesinde yayımlanacak. Kılavuzda, liselere yerleştirme işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler yer alacak.

Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

LGS sonuçlarının ve Tercih Kılavuzu'nun yayımlanmasıyla birlikte liselere yerleştirme süreci başlayacak. Öğrenciler, tercihlerini kılavuzda belirtilen tarihler arasında online olarak yapabilecekler. Yerleştirmeler, adayların sınav puanlarına ve tercih ettikleri liselerin kontenjanlarına göre yapılacak.

LGS'ye Giren Adaylara Tavsiyeler

  • Sonuçların açıklanmasını sakin bir şekilde bekleyin.
  • Sınav sonuçlarına göre lise tercihlerinizi gözden geçirin.
  • Tercihlerinizi yaparken ailenizle ve rehber öğretmenlerinizle görüşmeyi ihmal etmeyin.
  • Tercihlerinizi yaparken liselerin kontenjanlarını, eğitim imkanlarını ve lokasyonlarını göz önünde bulundurun.
  • Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir sorunuz olursa MEB'in iletişim kanallarını kullanmaktan çekinmeyin.