Devletimizin şehitlerimize eşit mesafede olduğunu düşünüyor ve öyle olmasını istiyoruz. Aynı şekilde devletimizin şehitlerimizin medeni durumuna bakmaksızın yani evli ya da bekar olmalarını baz almaksızın şehitlerin anne ve babalarına eşit haklar tanımasını bekliyoruz. Çünkü devletimiz şehitlerimizin evli ya da bekar olmalarını baz alarak onların anne ve babalarına bir takım haklar tanıdığını bunu yaparken evli şehitlerin anne ve babalarını adeta yok saydığını görüyor ve biliyoruz. Bu ayrım yüzünden şehitlerimizin anne ve babalarının çok üzüldüğünü evli bir şehidimizin ağabeyi olarak bu durumu yakından biliyorum. Hayatta olan şehit annesi olan annemin evli bir şehidimizin annesi olarak bu ayrımcılığa çok üzüldüğünü bu ayrımı anlamadığını her konuşmasından takip ediyorum.' Anne annedir, baba babadır şehitlerin evli ya da bekar olmalarını baz alarak devletimizin ayrım yapmasını kabul edemiyorum.' diyen şehidimizin annesi ,' Bizi duymayanlara hakkım helal değil' diyor. Şehidimizin annesi annem bunları söylüyor da kimin umurunda ,kim gelip de soruyor? Nedir şehitlerin anne ve babaları arasındaki bu ayrım? Maalesef evli şehitlerin anne ve babalarının sesi duyulmuyor!
TOKİ yaptığı konutlarla övünüyor. Binlerce konuttan bahsediliyor ve bu konutlarda şehitlerin yakınlarına ve gazilerimize öncelik verildiği söyleniyor. Ama şu açık ve net kamuoyuna söylenmiyor. Evli şehitlerin anne ya da babalarına konut hakkı tanımıyoruz denilmiyor . Bu ayrımcılık değilse nedir diyen şehit annesine kulak tıkamak kul hakkı değil midir? İşte bu yüzden evli şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Şehit cenazelerinde ,şehitlerimizin anne ve babaları başımızın tacıdır diyen devlet hafızası aniden kaybolmuş ya da silinmiş olabilir mi? Gerçekler acı ,gerçekler üzücü ,evli şehitlerin anne ve babaları adeta yok sayılıyor. Evli şehitlerin anne ve babalarına vefada eksik davranılıyor. Özellikler bazı sosyal haklar konusunda devletimizin evli şehitlerin anne ve babasına kapıları kapatıyor. Evli şehitlerin anne ve babalarının ÖTV'siz araç alma hakkı yokken bekar şehitlerimizin anne ve babalarına bu hak veriliyor. Bu durumun bir ayrımcılık olmadığını kim söyleyebilir? Evli şehidin anne veya babasına da bir madalya hakkı verilmiyor. Oysaki evli şehitlerin anne ve babaları da evlatlarının madalyasını yakasında taşımak istiyor. Ama evli şehitlerin anne ve babalarına bu da çok görülüyor. Evladını vatan sağ olsun diyerek vatana feda anne ve babaya bu kapıyı da kapalı tutmak üzüntü kaynağı olmaya devam ediyor. Devletimiz ne güçsüz, ne de çaresiz… Evli şehitlerin anne ve babalarını yok sayarak bekar şehitlerin anne ve babalarını sosyal haklar konusunda öne çıkarmak nedir?
Devlet evli şehitlerin anne ve babalarına her Cuma şehitliğe gidemezsiniz demiyor. Çok şükür annem her Cuma şehitliğe gidebiliyor. Yaşı ilerlediği için taksi tutarak gidiyor. Yine devlet hep aynı şeyleri tekrarlıyor, 'Şehitlerimizin anne ve babaları başımızın tacıdır.' diyor. Ama o taç bir türlü evli şehitlerin anne ve babalarına takılmıyor. Devlet bu ayrımı yaparak evli şehitlerin anne ve babalarını hem üzüyor, hem de düşündürüyor! Ayıptır, günahtır ,yazıktır demeye devam etsek bile duyan yok. Şehitlerin anne ve babaları villalarda oturmuyor. Devlet evli şehitlerin anne ve babalarının sesini duyana kadar yazmaya devam. Şehit annesi olan annem yaz diyor yazıyorum. Duymayan ve çözüm üretmeyen utansın.