Bir şehit annesini ya da bir  şehit babasını şehitlerinin medeni durumu nedeniyle nasıl  ikiye ayırabiliyorsunuz? Şehidin evli olması annesinin ve babasının devlet tarafından daha az mı kucaklanmasını gerektiriyor? Bir şehit yakını olarak evli şehitlerin annelerinin  ve babalarının bu konudan çok rahatsız  olduklarını yakından biliyorum. Bu nedenle de bu konuyu sık sık gündeme getiriyorum . Çünkü devletimiz güçlü ve şefkatli bir devlettir. Şehit anneleri  ve babaları arasında yapılan eşitsizliği kendisine yakıştırmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti  şehitlerine ve gazilerine sahip çıkan ,kendilerini ve yakınlarını mağdur etmeyecek seviyede sosyal  bir devlettir. Biz şehit yakınlarının sesini ve taleplerini devletimizin duymaması diye bir şey olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden bir şehit annesine ya da bir şehit babasına eşit sosyal haklar verilmiyor olmasını hiç kabul edemiyoruz. Evli bir kahraman vatan evladımızın acılı annesinin ben şehit annesi değil miyim diye ses yükselmesini anlamakta güçlük çeken ve bildiğini okumaya devam edenler canımızı acıtmaya devam ediyor. Buna rağmen kimsenin bu durumu fark etmiyor olması büyük bir ayıp olarak karşımızda adeta bir anıt gibi duruyor.

         Açık ve net ifade ediyorum evli bir şehidin anne ve babası ile arasındaki kan bağı evlilik nedeniyle azalmaz ve düşmez. Şehitlerimizin anne ve babalarına şehidiniz evli olduğu için size ÖTV almadan araç veremeyiz yine size TOKİ konutlarından hak sahipliği ve faizsiz kredi veremeyiz demek nedir ? Bu durumu anlamıyor, karşılaştığımız ayrımcı uygulamalar nedeniyle de çok kahroluyoruz.   Şehit yakını kimliğimle ifade ediyorum ; Bir şehit annesine eşit davranmamak tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya yeter .Bu gerçeğe kim gözünü ,kulağını ve kalbini kapatıyorsa, şehitlerimizle birlikte her iki cihanda iki elimiz yakalarında olacaktır. Şehitlerimizin anne ve babaları arasında hiç bir ayrım yapmadan hatta buna mutlaka kahraman gazilerimizi de dahil ederek onlara ÖTV olmadan araç alma hakkı tanımak çok mu büyük bir külfettir. Onların vatan ve bayrak uğruna canlarını ve kanlarını feda ettiklerini nasıl unutabiliriz. Onlar canlarıyla ve kanlarıyla o ÖTV'yi şehit düşerek peşin   ödemediler mi? Niye evli şehitlerin anne ve babaları bu haktan mahrum bırakılmaya devam ediliyor. Sapla, samanı karıştıran katı ve anlamsız uygulamalar daha ne kadar inatla sürdürülecektir. Aklı selim birileri çıkıp bu konuyu ,bu anlamsız sorunu iki cümlelik bir yasal düzenlemeyle çözmeyi çok mu zor görüyor. Suriye'de yani Suriye topraklarında bile mağdur Suriyelilere hiçbir mecburiyeti yokken bedelsiz evler yapıp veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti bedeli şehit evlatları tarafından ödenen evli şehitlerin  anne ve babalarına TOKİ aracılığı ile neden uygun koşullarda aynen bekar şehitlerin anne ve babalarına sağladığı koşullarda bu hakkı vermiyor veya vermemek için direnmeye devam ediyor .Bu yanlış ve ayrımcı uygulamanın devamından acaba devletimizin ne karı oluyor? Hani şehit yakınları için ne yapsak azdır diyenler, evli şehitlerin anne ve babalarına çok kısıtlı haklar vererek  ne kazandıklarını düşünüyorlar. Şehitlerimizin ödediği bedel, hiçbir maddi bedelle kıyaslanamaz ve ödenemez. Şehit yakını olmanın hangi  maddi bedelle nasıl bir  karşılığı olabilir? Bu saçma ve üzüntü veren ayrımcı uygulamalar son derece vicdansız ve katı itici uygulamalardır. 'Ben şehit annesi değil miyim? ' diyen acılı bir anneye ama senin oğlun evliydi, demek hem ayıp hem de  ahde vefasızlıktır. Bu ayrımcılığın hiç birisi ne devletimize nede milletimize yakışmıyor! Anayasanın ilgili maddesi şehit yakınlarına ve gazilerimize sağlanabilecek her türlü hakkı yasal güvenceye almışken birilerinin cimrilik yapması kabul edilebilir bir durum değildir.

     Şehit ve gazi kavramlarını sapla samanı karıştırır gibi karıştırıp sulandırmak yerine şehit anne ve babalarına ayrımsız haklarla ahde vefa göstermek en başta devletimizin asli ve daimi görevidir. Biz şehit yakınları ayrımcılığın her türlüsünü kabul etmiyoruz. Kim şehit anne ve babalarına haklar tanırken ayrımcılıkta inat ediyorsa ,onlara da haklarımızı asla  helal etmiyoruz.