Geçtiğimiz hafta Bursaspor karşısında pozisyonları cömertçe harcayarak galibiyeti kaçıran Samsunspor için dün Ankara'da senaryonun tam tersi işledi. Gençlerbirliği maçında 1 puanı zor kurtardık desek abartmış olmayız. 

 

Maçın başlamasıyla birlikte ne hücumda ne savunmada doğru işleri yapamadık. Orta alanda çok top kaybettik ve bu sebeple henüz ilk yarıda Saviçeviç-Cihan değişikliğine gidildi. 

 

Savunmanın, özellikle de beklerin arkasına atılan topların hepsi kalemizde tehlike oldu. Nitekim ilk golü de bu şekilde kalemizde gördük. Rakip Gençlerbirliği'nin genç oyuncuları biraz daha becerikli olsaydı maç berabere bitmezdi. 

 

Hücumda haftalardır herkesin söylediği gibi Fofana kadar varız. Fofana bir şeyler yaparsa skor üretebilen bir takım haline geldik ne yazık ki. 

 

Fofana için de ayrı bir parantez açmamız gerekir. İlk yarıda oyunun durakladığı bir bölümde aniden yere yığılarak herkesi korkuttu. Sonrasında oyuna devam edebileceği anlaşıldığında Gençlerbirliği taraftarı dahil herkes derin bir oh çekerek kendisini ayakta alkışladı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletmiş olalım. 

 

Ligin devre arasında takıma katılan Kayamba, bir Gyasi veya Plumain değil kesinlikle. Dripling becerisi yüksek ve adam eksiltebiliyor. Sağ kanatta etkili olmaya çalıştı. 

 

İkinci yarının başlamasıyla Yasin oyuna girdi ve  uzun bir süre Kayamba'yı solda, Yasin'i sağda izledik. Bu dizilim yüzünden ikisinden de verim alamadığımızı düşünüyorum. Nitekim Yasin bir süre sonra sol tarafa geçerek Kayamba'yı da sağ kanada gönderdi. 

 

Melih'in attığı golden sonraki sevinç görüntülerinden forma giymeyi özlediği ve hırs yaptığı mesajını aldım. Umarım çok çalışır ve istikrarlı bir şekilde süre almaya devam eder.

 

Maçla ilgili Samsunspor açısından en güzel haber, Cihan'ın kırmızı kartından sonra 10 kişi kalmış bir takım görüntüsü vermedik. Beraberliği de bu dakikalarda yakaladık. Hatta frikik kullanabilen bir oyuncumuz olsaydı öne geçme şansımız bile olabilirdi.

 

Son haftalarda yaşanan puan kayıplarıyla birlikte "taraftarın" ilk 2 hedefinden oldukça uzaklaştık. Böyle söylüyorum çünkü kulübün böyle bir hedefi olmadığı, yapılan devre arası transferlerinden anlaşılıyor.

 

Mevcut gidişatla play-off bile zor görünüyor. Play-off'a kalmak için bile vites yükseltmemiz, bir şeyler yapmamız gerektiği ortada. 

 

Son olarak, tribünde yer alan az sayıdaki münferit taraftarımızla yan yana oturarak maç izleyen Gençlerbirliği taraftarına nezaketleri nedeniyle tebrik ve teşekkürlerimizi iletmiş olalım.