İmralı’da Ankara 2 Nolu DGM tarafından son duruşması yapılan terör örgütü PKK’nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan 29 Haziran 1999’da idam cezasına çarptırıldı. Mudanya’da sahilde şehit aileleri  ve  gazilerle birlikte  Abdullah Öcalan’ın idam kararını büyük bir sevinçle karşıladık. Mudanya Meydanında Mudanya Belediye Bandosunun eşliğinde halay çektik. Her şehit yakını  gibi bende Devletimize ve Türk Mahkemesine  Türk Milleti adına verdiği adil karara çok güvendim. Aslında Bebek Katili Öcalan daha fazlasını hak ediyordu.30 binden fazla insanımızın ölümüne neden olmuş ,kelimenin tam anlamıyla hem cani, hem de ülkemizi ve milletimizi bölmek için her türlü kötülüğü verdiği emir ve talimatlarıyla yaptırmış bebek katili eli kanlı  teröristbaşı aslında ödüllendirilmişti. Biz şehit yakınları bu gerçeği yaşayarak çok net gördük. Devlet şehitlerinin kanını bağışlamaz düşüncesine sahip saf bir şehit yakını olduğumu anladığımda çok geç olacaktı. Yine de biz şehit yakınları idam kararının verilmesiyle birlikte kararı Türkiye’nin  her yerinde büyük bir coşkuyla meydanlarda  kutladık.

         Samsunlu  Şehit Helikopter Pilotu Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ferruh Akyel’in babası Emekli Astsubay Cemil Akyel bebek katili Abdullah Öcalan’ın İdam kararının açıklandığı gün şehit oğlu Ferruh Akyel’in Samsun asri mezarlık şehitliğinde bulunan  mezarı başında silah atarak kutladı. Bir şehit babası için bebek katilinin idam kararı son derece güzel bir haberdi.Devriye görevi yapan Şehit  Jandarma Sikorski Helikopter Pilotu Kıdemli Üsteğmen Ferruh Akyel 14 Eylül 1997 tarihinde Van’ın Gevaş İlçesi yakınlarında Sikorski helikopterinin yüksek  gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit olmuştu. Emekli astsubay Cemil Akyel, oğlundan yadigar kalan silahla havaya bir şarjör mermi sıkarak, adeta bayram sevinci yaşamıştı. Her şehit yakını gibi bebek katilinin nasıl ipten alındığını görünce hep kahırlandı. Yaşadığı sürede  sevinci kursağında kalan bir şehit babası olarak Bebek katili Öcalan’ı asmayanlara ,İmralı’da caniyi kuş sütü ile besler gibi besleyenlere ,hiç hakkını helal etmedi. Bir şehit babası olarak hiçbir zaman evladının acısı yüreğinde bitmedi ,aksine artarak büyüdü. Şehit babası emekli astsubay Cemil Akyel yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 4 Eylül 2024’de şehit oğluna kavuştu.Ne yazık ki şehit yakını kimliğimle yakınen tanıdığım şehit babası emekli astsubay Cemil Akyel amcamızda bebek katili Öcalan’ın asıldığını göremediği için gözü açık aramızdan ayrılmıştır. Teröristbaşı Öcalan’ı ipten alanlar  siyasi cambazlık yapmışlardır.30 binden fazla insanın ölümüne neden olmuş asker ,polis ,bebek ,kadın ,erkek ,yaşlı ,çocuk katleden sivil demeyen acımasızca katliam yapan bir vatan hainini asmayıp şehitlerinin kemiklerini sızlatanlar şehit yakınlarını da arkadan vurarak kahretmiştir.En azından ben şehit yakını kimliğimle geldiğimiz noktada böyle dşünüyorum.86 yaşında vefat eden şehit babası Cemil amcamızın ölümünün hemen akabinde Dem’in elini sıkanlar  Öcalan’la yeniden masaya oturmayı nasıl düşünmeye başlayabiliyor ,bunu şehit yakını olarak anlayabilmiş değilim.

       Şehit annelerinin ,şehit babalarının, tüm şehit yakınlarının yüreğinde büyük bir acı var. Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan için idam kararı verilmesini kabul edemeyenler şimdi nasıl dışarıya çıkarırız planı ile halkın nabzını yokluyorlar. Bunu niye yapıyorlar. Elbette bir nedeni vardır. O neden şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir nedendir. Bir şehit babası düşünün  Öcalan’ ın idam kararını duyar duymaz şehit oğlunun mezarına koşarak gitmiş. Oğlundan yadiğar kalan silahla havaya bir şarjör mermi sıkarak mutluluğunu ilan etmiş, ”Bugün benim en mutlu günüm “ demiş. Ama sonrasında büyük bir hayal kırıklığına uğramış. Cezasızlığın algı değil, adeta bir gerçek olduğunu göstermek isteyenler şehitlerimizin katili Öcalan’a artık bir de madalya versinler olsun bitsin bu iş. Bu iş bu kadar ucuz mu beyler. Öcalan ömrünün sonuna kadar İmralı da kalmalıdır. Koşulları daha da ağırlaştırılmalıdır. Kimse,” Öcalan nasıl kurtulur?” hesabını yapmasın. Öcalan’ı asma masalıyla şehit yakınlarını kandıranları unutmadık. Şehit annesi olan anneme Samsunda ,”göreceksin asacağız “diyenler maalesef söylediklerini unutmakta çok mahirler. Şehit yakını olarak varsa hakkımız, haram olsun. Şehit yakınları şehitlerinin yanına birer birer gözü açık gidiyor, mutlu musunuz? Asma masalının sonu Öcalan’ı evine göndermek mi olacak?

                              AYHAN HAMLI