Derik Kaymakamı merhum ve muazzez şehit Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesinde babası Asım Safitürk'ün konuşması kolay kolay hafızalardan silinmeyecektir.

Çünkü babasının oğlunun cenazesinin baş ucundaki, ' vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Oğlum Hz. Hamza gibi(kalleşçe, satılarak ve arkadan vurularak) şehit edildi' sözleri, Anadolu'daki yeniden dirilişin habercisi gibiydi.

Bu toprakları vatanlaştıran inanç ve rütbe de şüphesiz 'şehitlik' inancı ve rütbesiydi.

Bizler, vatan sevgisini imandan kabul eden neslin torunlarıyız.

Bunun bir başka anlamı ise şudur:

Vatanı, en yüksek bir ibadet duygusu ve anlayışı ile sevmek ve savunmaktır.

Bu memleketi cihadı ile değil, özel çıkarlarıyla Dar'ül Harp kabul edip cuma namazı kılmayan ya da kıldırmayan bazı dini cemaatlere ve liderlere bakmayın ve aldanmayın. Hatta bazı zamanlarda 'Yunanistan saldırsa bile gidip savaşmayız' diyenlere rastladık ve mücadele ettik.

Ama artık milletimiz Afganistan'ı, Suriye'yi, Irak'ı, Libya'yı vb. gibi memleketlerin ve halklarının yaşadıklarını görmektedir.

Dinini, namusunu, neslini, canını ve malını özgürce garanti altına aldığı bir ülke, şehitlik inancıyla savunulursa işte o memleket vatandır ve kutsaldır. Bu değerlerle vatanlaştırılarak kutsallaştırılmış topraklar, işte bizim vatanımızdır. Uğrunda ölmek için değil, şehit olmak için mücadele ederiz. Çünkü, ' şehitler ölmez' buyuran yüce Allah'tır.

'Merhum Süleyman Nazif, 'Dedem koynunda yattıkça benimsin ey güzel toprak, neler yapmış bu millet, en yakın tarihe bir sor bak' derken yine merhum İkinci Abdülhamid de, 'Kılıçla alınan vatan para ile satılmaz' demiştir.

Birinci Dünya Savaşı sırasında alanlarda tanık olduğu Türk askeri için Hamilton şunları söylemiştir: 'Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker görmedim.'

Vatana bizden başka ' anne diyene' rastlayamayız.

Bizler, Yahya Kemal'in ifadesiyle, 'vatanın hem yaşayan varisleri hem de sahipleriyiz.'

Bizler, bu vatanın sahipleri olduğumuz içindir ki bu vatan ebediyen yaşayacaktır.

Vatanımız, Akif'in; ' Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktı' dizelerindeki serzenişe kanlarımız ve canlarımızla 'buradayız' diyen Asım Safitürk'ün oğlu Muhammed Fatihler gibilerle doludur. Bir ölür, bin diriliriz.

Ve Muhammed Fatih, merhum Yahya Kemal'in ifadesiyle;

'Bir bahçedeyiz şimdi şehitlerle beraber, / Bizler gibi ölmüş o yiğitlerle beraberiz.' diyor.

TÜM ŞEHİTLERİMİZİN AYNI ŞEYİ SÖYLEDİKLERİNE İNANIYORUZ.

Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar yakınlarına ve milletimize sabırlar dileğiyle selam ve dua ile…