Din adına dini bölmek nedir, nasıl olur?

Türkiye'de bazılarının din adına dini böldüklerini biliyoruz.

Bunlar vahyi bölerek bu işi başarmaya çalışmaktadır.

Türkiye'yi şu anda ve gelecekte rahatsız eden ve edecek olayların başında bu bölücülük gelmektedir.

Görünürde bölücü başı PKK'dır. Hayır, daha önemlisi 'din adına din bölücüleridir.

PKK'nın derinliklerine indiğimizde, biz yine din adına din bölücülerini görürüz. Bazen şahıs, bazen de cemaat görünümündedirler.

Irkçılığa dayalı bu ayrımcılığın temeli sözde İslam alimleri tarafından atılmıştır. Sistem, ayrımcılığı körükleyen şahıs ve cemaatlere yardım ve yataklık yapmış; Türk- Kürt kardeşliğini benimseyenleri ise yasaklamış, temsilcilerini zindanlarda çürütmüştür.

Peki, bunları nasıl tanıyacağız?

Bunların alamet-i farikası dinde vahyi bölmeleri, sosyalde ise ırkçı olmalarıdır.

Vahyi bölmelerindeki amaçları sünneti dinden ayırmak ve Efendimiz(sav)'i dışlamaktır.

Temelde asıl amaçları ise geçmişte Musevi ve İsevilerdeki(Yahudi- Hristiyanlar) sünnetsiz 'KİTAP' YORUMCULUĞUNU Kur'an'a ve Müslümanlığa uyarlamaktır. Hadis-i Şeriflerin bunlar için önemi, kişisel görüşlerini teyit oranında olmaktadır.

Peygamberimiz (sav) alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O'nun yaşam tarzı dini temsil eder. O, 'Şerefli ve yüksek ahlakı tamamlamak üzere gönderildiğini' bildirmişti. O'nun ahlakı, Hz. Aişe(ra)'ın ifadesiyle 'KUR'AN'dı.

Peygamberlerin gönderiliş amacı insanlara Allah'ın dinini tebliğ(açıklama)dir.

Peygamberlerin misyonu insanları ve cinleri kulluğa çağırmaktır. Çünkü insanların ve cinlerin yaratılış amacı, Allah'a kulluktur.

Sünnet, Kur'an'dan sonra yasa koymak açısından en önemli kaynaktır.

Sünnet, Kur'an'daki bir hükmü kuvvetlendirdiği gibi bazen de o hükmün kapalı yönlerini detaylandırır ya da olmayan bir hükmü koyar. Örneğin; namazın nasıl kılınacağı, zekatın hangi oranlarda verileceği ve kadının halasının ve teyzesinin üzerine nikahlanamayacağı konusu Hadis-i Şeriflerle belirlenmiştir.

Ve belirtelim ki, tüm İslam hukukçularına göre Sünnet, İslam Anayasasının kaynaklarından kabul edilmiştir.

Sünnete yasa koyma yetkisini tanımayıp dışlayanlar aslında vahyi bölenlerdir, din adına dini bölenlerdir. Mevlit Kandilinde bunları anlatalım ve milletin imanını kurtaralım. Bırakalım ahları vahları… Selam, dua ve sevgi ile…