Memur-Sen ile Canik Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri organizasyonda İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk Bey, OMÜ' de 15 TEMMUZ'LA ilgili bir konferans vermiştir. AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Külünk: - "15 Temmuz, galip medeniyet ile mağlup medeniyet mücadelesinin bir kesitidir ve bu mücadele devam etmektedir ve devam da edecektir" demiştir.

15 Temmuz'un galip medeniyeti şüphesiz Batı dünyasıdır. Zira dünyada iki evrensel medeniyetten biri Hristiyanlık, diğeri ise İslam medeniyetidir.

Aslında bu tespit çok ilginç olmaktadır.

15 Temmuz'un üst aklı galip medeniyet adına Batı dünyası olduysa, o zaman bu eylemin amacı aziz milletimizi topyekün imha hareketiydi.

İşte buna 'iti öldürüp sahibine sürüttürme' denir. Bir başka ifade ile 15 Temmuz, ' Müslümanı Müslümana kırdırtma, öldürtme ve temizletme hareketi' olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir başka ifade ile çok amaçlı topyekün savaşın finali gibi tasarlanmıştır.

Sayın Külünk'ün düşünce özgürlüğü ile ilgili dikkat çeken ama, önemli sınırlar çizen cümleleri vardı:

' Gençler düşünce anarşisti olun. Aklınızın özgürlüğünün önünde hiçbir engel tanımayın" ifadelerini kullanan Külünk, "Bir tek sınır var, tevhit ve şirk. Tevhit ve şirk sınırları içinde gençlerin düşünce anarşisti olmaları' tavsiyesinde bulunmuştur.

İlk bakıldığında anarşizmi tavsiye eder gibi görülmekle birlikte 'TEVHİT VE ŞİRK' sınırlarını 'olmazsa olmazlar' arasına koyup medeniyet tasavvurumuz çerçevesinde vahyi belirleyici olarak ortaya koymaktadır.

Bu durumun, düşünce disiplinimiz açısından fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz.

Gençliğimizin en büyük eksikliği bu ve buna benzer düşünce disiplininden yoksun olmasıdır.

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar uzanan kişisel bazı teşebbüslerimizden sonuç alamayınca hayallerimizi, umutlarımızı ve sevdalarımızı mazimize defnetme hazırlığında iken Sayın Külünk'ün bu cümleleri umutlarımızı, hayallerimizi ve sevdalarımızı adeta dirilterek geri getirdi.

Demek ki, ' YIKILMADIK AYAKTAYIZ!'

Konuşmanın tamamının tahlilini yapma umuduyla selam ve sevgiler.