Halk TV canlı yayınına konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’deki mülteci meselesinin çözüme kavuşturulması gerektiğini bir kez daha vurguladı ve çok konuşulacak çıkışlara imza attı. Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmeye gideceğini söyleyen Özel, bu görüşmede Türkiye’deki Suriye vatandaşlarının Suriye’ye dönmesi için şartları konuşacaklarını anlattı. Özel’in ‘Suriye vatandaşlarına birtakım jestler yapılabilir’ ifadesi ise sosyal medyada gündem oldu.

ÖZGÜR ÖZEL BEŞŞAR ESAD İLE GÖRÜŞECEK

Koray Aydın Akşener’e zehir zemberek sözlerle yüklendi! İYİ Parti’de yaprak dökümü Koray Aydın Akşener’e zehir zemberek sözlerle yüklendi! İYİ Parti’de yaprak dökümü

Türkiye’deki sığınmacı sorununun çözümüne değinen ve bu sorunun çözümü için inisiyatif almaya hazır olduğunu belirten CHP lideri, Suriye ve Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse kendisinin Esad ile görüşmeye gideceğini belirtti. Bununla ilgili araştırmalara devam ettiklerini söyleyen Özel, olumlu gelişmeler olduğunu da ekledi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmek istediğini dile getiren Özgür Özel, ‘Türkiye ile bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip ana muhalefet sorumluluğunu yapacağız. Çünkü masaya oturmadan bu sorun çözülmeyecek.’ dedi.

Ozgur Ozel Suriye Aciklamasiyla Duyurdu Esad Ile Gorusmeye Gidecek-1SURİYE VATANDAŞLARININ ÜLKELERİNE DÖNMESİ

Esad ile yapmak istediği görüşmede Türkiye’deki Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmeleri için şartları konuşacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, bunun için Esad'ın belli güvenceler vermesi gerektiğini söyleyen Özel, ‘Elbette bunun bir siyasi tarafı var. Esad’ın belli güvenceler vermesi gerekiyor. Birtakım teşvikler ortaya koyabilir. Türkiye’de doğmuş 1 milyon çocuk var. Bu çocuklar için vize kolaylığı, jestler yapılabilir. Türkiye’de doğduğu için diğer Suriye vatandaşlarından ayıracak birtakım jestler yapılabilir. Bunları çalışıyoruz.’ dedi.