Hem emekli vatandaşlar hem de memurlar Temmuz ayını iple çekerken artık maaş zamlarının belli olmasına sayılı günler kala gözler açıklanacak enflasyon rakamlarında. Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Enflasyonun açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon belli olacak ve memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da netleşmiş olacak. 3 Temmuz tarihi merakla beklenirken gelen tahminler ise emeklilere yüzde 25.81, memurlara ise yüzde 20.35 oranında zam geleceği yönünde. 

MEMUR VE EMEKLİ SABIRSIZLIKLA TEMMUZ’U BEKLİYOR

Milyonlarca memur ve emekli büyük bir sabırsızlık ve heyecanla Temmuz ayını bekliyor. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin Temmuz ayı maaş zammı oranları da belli olacak. Yılın ikinci yarısında maaşlarına ne kadar zam alacaklarını merakla bekleyen emekliler, 3 Temmuz’u iple çekiyor. TÜİK verilerine göre 2024 yılının ilk 5 ayında zam oranının belirleyicisi olan TÜFE, yüzde 22.72 oranında artış yaşamıştı. 

Emekli Maaşı Alanlara Temmuz Zammında Yeni Haber! Kesin ve Net Zam Oranı Sızdı Emekli Maaşı Alanlara Temmuz Zammında Yeni Haber! Kesin ve Net Zam Oranı Sızdı

Emekliye Temmuz Gelmeden Zam Mujdesi Geldi Maaslar Icin Oran Verildi-2EMEKLİ İÇİN YÜZDE 25.81 ZAM BEKLENTİSİ

2024 yılının 6 aylık enflasyon oranı için sadece Haziran ayı enflasyonunun açıklanması bekleniyor. Haziran ayı enflasyonu da 3 Temmuz’da açıklanmış olacak. Gözler TÜİK’e çevrilirken Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcı Anketi’ne göre 2024 Haziran ayı enflasyonunun yüzde 2.52 olacağı tahmin ediliyor. Yapılan bu tahmine göre de 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81’e yükselecek. Finansal Kurumlar Birliği’nden gelen ankete göre ise Haziran ayı enflasyonunun yüzde 26.61 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bilindiği gibi emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranlarına göre zam geliyor. Merkez’in Piyasa Katılımcıları Anketi tahminine göre emekli vatandaşlar 2024 Temmuz ayında maaşlarına yüzde 25.81 oranında zam alacak. Emeklilerin maaş zamlarındaki oran kök maaşlara uygulanacak. Merkez Bankası’nın anketine göre olan tahminin gerçekleşmesi durumunda kök maaşı mevcutta 10 bin TL olan bir emekli gelecek zamla birlikte 12 bin 581 TL maaş alacak. 15 bin TL olan emekli aylığı ise 18 bin 871 TL’ye yükselecek. Öte yandan 20 bin TL olan emekli aylığı ise 25 bin TL’ye kadar ulaşacak.