Haziran ayı bitmeden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edenlere 6.350 TL nakit yardım ödemesi yapılacak. Ödemeler başladı. Haziran ayı bitmeden başvuru yapan herkes yararlanabilecek. 6.350 TL ödemeden yararlanabilmek için detaylar paylaşıldı. Başvuru nasıl yapılır? 6350 TL ödeme nasıl alınır? Tüm bilgiler haberimizde sizlerle...

Son dönemde devam eden enflasyonist ortam, gıda fiyatlarındaki yükseliş, temel yaşam malzemelerinin pahalanması sebebiyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için müjde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'ndan geldi. Sosyal ve Ekonomik Destek Paketi çerçevesinde, geçim sıkıntısı yaşayan hanelere ve ihtiyaç sahibi ailelere nakit sosyal yardım ödemesi yapılacak. Haziran ayı bitmeden hesaplara 6.350 Lira yatırılıyor. 

ÖDEMELER BAŞLADI! 

Aile, Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde dağıtılan yardım miktarı Haziran ayında 6.350 TL oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapan ailelere, şartları taşımaları halinde 6.350 TL ödeme yapılacak. Hane içi gelirin kişi başına düşen miktarının asgari ücretin 4'te 1'inden az olması, aile fertlerinin üzerine kayıtlı taşınır veya taşınmaz herhangi bir malvarlığının bulunmaması ve ek belgelerle ihtiyaç durumunun ispatlanmış olması aranıyor.

25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Erken Emeklilik Müjdesi! TBMM Onay Verdi 25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Erken Emeklilik Müjdesi! TBMM Onay Verdi

BAŞVURULAR BAŞLADI

Haziran ayı bitmeden hesaplara yatırılacak 6.350 TL ödeme için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Valilikler bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı aracılığıyla alınmaya başladı. Ayrıca E-Devlet platformu üzerinden de sosyal yardım başvurusu yapılabiliyor. Başvurucunun; T.C. Kimlik, Sağlık kurulu raporu, öğrenci olması halinde öğrencilik belgesi, fakirlik kağıdı ve Kurumca talep edilecek başkaca ek bilgi ve belgeleri ibraz etmesi gerekiyor.

6350 TL HESAPLARA YATIRILIYOR

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik uyarınca 6.350 TL ödeme hesaplara yatırılmaya başlandı. Çocuklu ailelere en çok 6.350 TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Sosyal yardımların hız kazandığı dönemde, ödemelerden milyonlarca aile yararlanabilecek.