Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nden 09.10.2016 günü gelen yürek yakan habere göre PKK’lı teröristler 5 ton bomba yüklü bir araçla kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 10’u asker 18 kişi şehit oldu, 27 yaralı var. Kalleş terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Hain saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi.

Şemdinli’den gelen bu acı haber, sadece canımızı acıtmadı. 10’u asker 18 şehidin acısı 18 annenin yüreğine çok daha acı düştü.Şemdinli’de hainler gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi.Bu hain saldırı Şemdinli’de ilk kez yaşanmıyor. BTÖ en kanlı ve en kalleş eylemlerini hep bu bölgede özelliklede Şemdinli sınırları içerisinde gerçekleştirdi.Kimsenin aklından geçmeyen bütün hain eylemler hep Şemdinli’de gerçekleşti.Hatırlatmak gerekir ki ,15 Ağustos 1984 Şemdinli baskınından beri, bu hep böyle!Şemdinli’den gelen haberler öyle acılar yaşatıyor ki ,yeter artık.Kim askerimize saldırıyorsa Allah belasını versin.Kim Şemdinli adını lekeliyorsa kökü kurusun.Öfkemiz artık kabına sığmıyor…Ama bütün öfkemizi her şeye rağmen kontrol etmek zorunda olduğumuzu da unutmuyoruz.

Bölgeyi daha da karıştırmak için hain saldırılar düzenleyen BTÖ her eylemiyle öfkemizi sınamaya devam ediyor.Zannediyor ki,ne kadar çok asker şehit edersem ne kadar çok sivil insan öldürürsem,karakolları patlatırsam halkı sokağa döker bölgeyi kontrol ederim. Ama hep unuttuğu bir şey var; bu halk böylesine ucuz oyunlara gelmez ve gelmeyecektir.Şemdinli'de yine şehit var... Yine canımız yanıyor,yine öfkemiz kabına sığmıyor. İçimizde yaşayan hainler sevinmesinler diye öfkemizi kontrol altında tutuyoruz. Ne yaptığımızı ne söylediğimizi biliyoruz. Bu coğrafyada bir ve beraber yaşamak için her yolu deniyor, her haine birlikte dersini vermeye devam ediyoruz. Hainliklerin ve kalleşliklerin bölücü terör örgütü tarafından yapıldığını biliyoruz. Hain ve kalleş olmayan ülkemizde asker ve polis şehit eder mi?Hangimize yetmiyor ülkemizin bütün güzellikleri? Hangimize bal vermiyor bu ülkenin ovalarındaki, dağlarındaki özgür arılar?

Niye bu hainlikler,niye bu kalleşlikler,niye bu hain saldırılar? Türk milleti bu hainliği,bu kalleşliği,bu saldırıları hak etmiyor.Şemdinli’de şehit var…18 şehit, bunun 10’u asker.10 kınalı kuzu daha bizim için şehit düştü.Bunu duyup üzülmeyen hain değil mi?Her şehit bu vatanın ,bu bayrağın,bu milletin ta kendisidir.Bunu böyle görmeyen ,bunu böyle algılamayan hiç bizden olabilir mi?Ortak değerimiz bütün şehitlerimizdir.Ey yürekleri yakan,ocakları söndüren PKK’lı hainler tümden kökünüz kurusun…