Ömrümün 1975-81 yılları aralığı taşı- toprağı altın İstanbul'da geçti.

Babamız eskiden çıkın dediğinde bizler, 'İstanbul'dan ancak cenazemiz çıkar' demiştik.

Cezaevinin yolu gözükünce, eşim ve doğması muhtemel çocuklarımızın korunması adına Samsun'a geldik ve yerleştik.

İşte, 'cenazem ancak çıkar' dediğim İstanbul'a geldim.

Görev , esnaflık ve öğrencilik yaptığım yerleri son bir kez dünya gözü ile görme amacıyla THY ile çarşamba günü İstanbul'a geldim.

İlk gecemi Kadıköy- Üsküdar hattında geçirdim .

Üsküdar- Kısıklı'da derin bir iç geçirdim, gözlerim yaşardı.

Halk bayraklarla gönüllü ama tam donanımla bekçilik yapıyor.

Kimi, kimden bekliyor ve koruyor?

Bu ülke insanının her iki kişiden bir fazlasının oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı kendi askerinden ve de aynı kıbleye yönelen FETÖ'nün devşirmeleri vatandaşından bekliyor.

Türkiye iç ve dış terör örgütlerince sarıldığı bir dönemde bizler nelerle uğraşıyoruz?

FETÖ' nün devşirmelerinin yaptıklarını Osmanlı'nın devşirmeleri yapmamıştır.

Osmanlı, Hristiyan ailelerinden almış olduğu çocukları İslam-Türk terbiyesi ile yetiştirdikten sonra Enderun Okuluna alır , yeteneklerine göre eğitir ve mezun ettikten sonra da devlet başkanlığı hariç her makama taşırdı. Bunlar da devlet ve padişah bağlılığı esastı.

Fethullah da fakir ailelerin zeki çocuklarını alır, yetiştirir, ailelerinden çocukları kutsal dava adına ailelerinden kopartır ve gerekli makamlara yerleştirirdi. Bunlarda din adına Fethullah bağlılığı esas alınmıştı.

Hristiyan devşirmelerin intikamını alırcasına tersten yapılan bu devşirmede öldürülen beyinlerin, Müslümanlar arasında meydana getirilmiş güvensizliğin ve ekonomideki kayıpların hesabını kim nasıl verecektir?

İşte Üsküdar Kısıklı'daki düşüncelerim.

Bu yazıyı Tahtakale'de eski bir esnaf dostumun dükkanından yazarken bir Rizeli vatandaşın paletli iki zırhlı aracı nasıl çalışmaz hale getirdiğini dinliyorum. Böyle insanlarımız var olduğu sürece bilesiniz ki bu memleket tepeden daha önemlisi temelden sahiplenilmiştir.

Milletimiz kazandı ve kazanmaya da devam edecektir inşallah…

Selam ve sevgi ile...