Hafta sonu Anadolu Kanyon Kulübü Samsun temsilcisi Yiğit Kara'nın davetiyle düştük yollara.

Hedef yıllardır hep merak ettiğim Şahinkaya Kanyonunun zirvesiydi. Kulüp Cumartesi günü kanyonda kamp kurmuş, aynı gün kano ile sportif etkinlikler gerçekleştirmişti.
Pazar sabahı kendileriyle kamp alanında buluştuk.
Doğal güzelliklere ilginiz sizleri tanımadığınız insanlarla tanıştırırken, toplumun sosyalleşmesinde önemli katkı sağlamakta.
Kanyondaki kampa ülkenin çeşitli yerlerinden katılımları gözlemlerken, kulüp üyeleri ağırlıklı olarak İzmir'den Samsun'un misafiri olmuşlar.
Vezirköprü Türkmen köyünde feribotla karşıya geçerken, zirve tüm heybetiyle karşımızdaydı. Vahşi doğanın görüntüsü ilk kez bölgeye gelenleri eminim ki çok büyülemiştir
Feribottan inip toprak yoldan tırmanarak, zirveye en yakın olabilecek noktada araçlarımızı park edip, bir aracın sığabileceği bozuk bir yolda başladı yürüyüşümüz.
Baharın kokusunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerde, tedbiri elden bırakmamanın hediyesini yürüdükçe terlemeye başlayarak almıştık. Terler vücudumuzdan ufak ufak akın etmeye başlasa da, kuş uçumu seyrine doyum olmayan Kızılırmak vadisi muhteşem manzarasıyla herkesin ağzını açık bırakıyordu.
Yaklaşık elli kişilik gurupta, kimi fotoğraf makinalarına, kimisi telefonlarına sarılarak tanık olduğu bu güzellikleri kayıt altına alıyordu. Yarım saatlik yürüyüşün bitiminde dar ve kayalık patika yol başladığında yorgunluğu unutturan tek faktör doğanın muhteşem görüntüsüydü.
Kızılırmak vadisinin emsalsiz güzellikleri zirvede yaşanacak manzaranın habercisiydi sanki. Her adımda yakalanan güzelliği konaklayarak içimize sindirmek istiyorduk.
Ve bir süre sonra önünüze çıkan yamaç paraşüt alanında festival dönemleri vadiye inişler gerçekleştirildiğini anlıyoruz.
Zamanın sınırlı olmasından dolayı kısa bir fotoğraf çekme molasından sonra devam eden tırmanışta ağaç dallarının yordamıyla kendini yukarıya atanları görüyoruz.
Herkeste her an zirveye ulaşma beklentisi ve heyecanı içinde.
Önümüzdeki gurubun 'Buradan ilerisi yok' dedirten kalabalık halini görünce kanyondaki zirveye ulaştığımızı anlıyoruz. İşte o dar alanda kayaların üzerinden atlayarak herkes o doyumsuz manzarayı içine sindiriyor, adeta kucaklıyordu.
Zirveden kuş uçumu aşağıya bakmak insana farklı bir heyecan verirken, ürpermemek elde değildi. Ufak bir dikkatsizliğin geriye dönüşü olmayan çok üzücü durumlar yaşatabileceğinin bilinciyle, ülkemizin böylesine nadide bir köşesini keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Öyle bir zirve ki kanyonunun en dar bölgesinde bölgenin en yüksek noktasındasınız. Kanyonda gezinti amaçlı turlayan tekneleri kendileriyle fotoğraf karelerine almak isteyenler kayaların uçlarında mutluluklarını ölümsüzleştirmek için yarışıyorlar.
Kanyonda mutlak zirveye çıkılmalı. Belki bunu gerçekleştirmek için bedenen biraz özveri isteniyor olsa dahi mutlaka görülmeli, hatta farklı mevsimlerde dahi burası ziyaret edilmeli.
Anadolu Kanyon Kulübü Başkanı Celal DEMİRKIRAN; 'Muhteşem manzarasıyla Şahinkaya Kanyonunda büyülendik. Tüm Samsunlulara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim' derken keşfedilmemiş kanyonları bulup kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Açıkçası Türkiye'min yedi ayrı bölgesi...
Dağları, ovaları, ırmakları, yaylaları.
Ne tarafa bakarsanız farklı görüntüleri bu coğrafyada yakalamak mümkün.
Bu ülkenin güzelliklerini keşfetmek için ömür dahi yetmez.
Sanatçı şarkısında 'Bir başkadır benim memleketim' diyor.
Memleketimin huzur veren bir başka köşesinde
Buluşmak dileğiyle...