Ülkelerin belli tarihleri yakalaması.
Açıkça kendisine ivme kazandırıyor.
Onun için 19 Mayıs 2019 tarihi kadar manası önemliydi.
Samsun hafta sonu bugüne kadar görülmeyen bir yoğunluk yaşadı.
Samsun 100. Yıl etkinliklerine aylar öncesinden hazırlanırken, herhangi bir olayın vuku bulmamasından dolayı öncelikle Emniyet teşkilatımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
Hafta sonu havanın nazlı olmasına rağmen halk tamamen dışardaydı.
Cumartesi günü Batı Park renkli görüntüler içeriyordu.
Gerçekten ülkemin dört bir köşesi adeta Samsun'a akmıştı.
Motorize ve vosvos kulüpleriyle ortalık bir kamping alanına dönüşmüştü.
Hepsi anlamlı yıla katkı vermenin mutluluğunu yaşıyorlardı.
Önce kulüplerin misafir edildiği alana attık kendimizi.
Çocuk şefkatiyle yaklaştığımız araçların bulunduğu alanda gezinirken o sıcaklığı yaşamaktan kendinizi alamadık.
Ankara'dan eşiyle gelen değerli abimiz vosvos tutkusunun otuz yıla dayandığını söylerken, her gün aracının kapısını açtığını ve aracının torunu kadar değerli olduğunu, Eskişehirli genç arkadaşımız baba olmamasına rağmen bu tutkunun evlat boyutunda olduğunu tahmin ettiğini ifade ederlerken gözleri ışıl ışıldı.
Bir köşede yorgunluktan sandalyesinde uyuya kalanlar.
Diğer tarafta yüksek sesli müziğe kendisini kaptıranlar...
Başka bir alanda motosiklet tutkunları kıyafetleri ile dikkat çekerken, baktık şehir turuna çıkıyorlar. Kimliklerini belirten astıkları flamalarının yanında çadırlarını kurmuşlar bile.
Kastamonu'dan gelen RİVERS 37 Motor kulübündeki arkadaşlar, motosiklet tutkusunun sosyalleşmenin de önünü açtığını söylerlerken, Fatih arkadaşımızın ilik bağışçısı olması nedeniyle verdiği mesaj bizi ziyadesiyle memnun etti.
Batı Park'ta yine İstanbul'dan çıkıp on dokuz günde sekiz yüz kilometre kürek çekerek Samsun'a giriş yapan Dragon kano sporcularının Samsun'a girişlerinde kendilerine refakat eden teknenin suyla görsel şovu görülmeye değerdi.
Bir baktık Samsun semalarında ay yıldızlı bayrağımız ve Atatürk resimleri. Türk Hava Kurumu'nun motorlu planör ekipleri herkesin yüzünü gökyüzüne döndürmüştü bile.
Pazar günü ise devlet tüm erkanıyla Samsun'daydı.
Gün boyu kapatılan ana yollar ve insanların tramvaya yönlendirilmesi şehir sakinlerine zor anlar yaşattı açıkçası. Buna rağmen yine herkes etkinliklerin yapılacağı alanlara koştu.
Bandırma Vapuru yoğun ziyaretçi akınına uğrarken çeşitli ulusal medya gün boyu canlı yayınlarını devam ettirdiler. Doğu Park'ta deniz üzerinde teknelerin birliktelik gösterilerine Sahil Güvenlik helikopterlerinin kurtarma harekatı ve halkı selamlama görüntüleri damga vurdu.
Türk Yıldızlarının gösterisi havanın bozulmaya yüz tutması nedeniyle iptal edilmesi insanları devlet töreninin yapılacağı Tütün İskelesine yöneltti. Mehteran ve Askeri Bandonun konserleriyle beraber Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi parti başkanlarının birlikteliğe vurgu yapan fotoğrafı ülke genelinde dikkat çekerek takdir topladı.
İlerleyen saatlerde Türk Yıldızlarının akşama doğru gökyüzünde yerini alacağı mesajı herkesi yeniden sahillere yöneltirken, gecikmelide olsa Türk Yıldızları coşkuyu zirveye taşıdı.
Kısaca Türkiye'nin kalbi 19 Mayıs'ta Samsun'da attı.
Nice 100 yıllara dileklerimizle…