19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan MİLLİ MÜCADELE YOLUNDA ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZ  çok ama çok çetin geçen üç yıl gibi uzun bir süreçten sonra  22  AĞUSTOS 1922 ’da başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferle sonuçlandı. Bu zafer tarihimizin en önemli dönüm noktası oldu. İstiklalimize ve istikbalimize göz koyan vahşice saldıran her alanda işgal başlatan özgürlüğümüze , vatanımıza ,milletimize karşı her türlü kirli oyunu sergileyen işgal güçleri  büyük bir yenilgiyle hak ettikleri tarihi dersi alarak vatanımızı terk etmek zorunda kalmışlardır. 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferle birlikte bağımsızlık yolundaki yürüyüşümüzün temel taşları yerine oturmuş oldu. Bu zafer hiçbir şekilde sıradan bir zafer yürüyüşü olmadı. Ulusal kimliğimiz bu zaferle  güçlendi ve pekişti. Hiç kuşkusuz birlik ve beraberlik vatan sevgisi değerlerimize  sahip çıkma iradesi sayesinde milletimiz bu Büyük Zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cepheden cepheye koşarak işgal güçlerini hak ettikleri şekilde kovarak, adeta vatan toprağından onların kirli ayaklarını kazıyarak kazanmıştır.

   Gelecek nesillere 30 Ağustos Zaferini aktarırken bu zaferin sadece askeri bir zafer olmadığını, bu zaferin her yönüyle her alanda birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bir zafer olduğunu üzerine basa basa anlatmak ve tarihi gerçekleri gençlerimizle paylaşmak zorundayız. Aksi takdirde yanlış ve yalan bilgilerle zaferi kaybedenler içimize sızabilir, onlara bu fırsatı vermemek için 30 Ağustos Zafer Bayramımızı daha da büyük bir coşku ile kutlamalıyız. Büyük Zaferin büyük coşkusunu ve büyük gururunu  her yerde etkinliklerimizle halkımızın bu etkinliklere katılımını sağlayarak göstermeliyiz. Özet olarak  zafer yürüyüşümüzü birlik ve beraberlik içerisinde her yıl daha da güçlenerek güçlü bir şekilde sürdürmeye devam etmeliyiz. Sadece resmi protokol değil ,tüm halkımız  zafer yürüyüşünün simgesi olan 30 Ağustos kutlamalarının içerisinde olmalıdır.30 Ağustos Zaferi Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının askeri dehasının eseridir. Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa karanlığı aydınlatan bir lider olarak büyük bir eser bırakmıştır. Onun en büyük eseri  özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin gerçek kimliğine kavuştuğu ve sahip  çıktığı tarihtir.30 Ağustos Zaferi, Ne Mutlu Türküm Diyenlerin gururu ve zaferidir.30 Ağustos Zaferi ,Türk olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiğimiz, asla ırkçı olmadığımızı her yönüyle her millete kanıtladığımız çok anlamlı bir zaferimizdir.30 Ağustos Zaferinin bugün bile hazımsızlığını çekenler olabilir. Onların kim olduklarını unutmadan ,onlara cesaret ve fırsat vermeden Türk milleti büyük bir onurla Atatürk’ün eserine sahip çıkacak ve tüm tarihi gerçekleri yeni nesillere aktaracaktır. Bunun için tüm halkımız ülkemizin her yerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına  mutlaka katılmalıdır.30 Ağustos Zaferi her türlü işgale , her türlü ihanete, her türlü esarete dur dediğimiz bir bayramımızdır .Bunun anlamını ve tarihi kıymetini bilmek zorundayız. Bu uğurda Atatürk’ün liderliği ebedi bir liderliktir.

       Bu ülkede Ne Mutlu Türküm Diyene demeye devam edenler olduğu sürece, sonsuza kadar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları coşkuyla  yapılmaya devam edilecektir. Bu büyük gururu bize yaşatan Atatürk’e ve silah arkadaşlarına çok  borcumuz var. Elbette Atatürk’ün eserini kıskananalar ve yıkmaya çalışanlar zaman zaman hortlamaya devam edeceklerdir. Türk milleti hiçbir ihanete prim vermeyecek ,hiçbir karanlık güce  yeşil ışık yakmayacaktır.30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bu gerçeği bir kez daha hep birlikte gördük .Atatürk’ün şehri Samsun bu kutlamalarda hep söz sahibi ve lider olmaya devam edecektir.30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu eski bayramların coşkusuna benzer bir havada yaşatanlara ,yaşayanlara Atatürk’ün şehri ,19 Mayıs 1919 şehri Samsun’dan selam olsun.

    İlk hedefiniz Akdeniz diyen ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve silah arkadaşlarının ruhları şad mekanı cennet olsun. Ebedi Başkomutan Atatürk’ün eseri 102.yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                     AYHAN HAMLI SAMSUN 30.08.2024