Zannediyor muyuz ki 13 Ocak 2024’de Kuzey Irak’tan gecenin bir yarısında 9 babaevine düşen şehit haberi sadece şehitlerimizin babaevlerini yangın yerine çevirdi.

   Aslında daha önce de olduğu gibi o gece de  şehit ateşi hepimizin evine düştü. Bunu göremiyorsak, bunu bilemiyorsak yazıklar olsun bize. Şehit ateşinin sadece 9 şehidimizin evinde kalacağını düşünmek gaflet uykusuna dalmaktan başka bir şey değildir. Hangimizin mahallesinde, hangimizin köyünde ,hangimizin tanıdığı bir komşusu, bir yakını, kardeşi ,akrabası, çocuğu kahraman bir şehidimiz yok? Bu coğrafyanın kaderi bu demek istemiyorum ama ülkemizin acı bir gerçeği de maalesef bu…Bu yüzden çok üzgünüz, bu yüzden hepimiz yastayız. Tümden yüreklerimizde çok büyük bir ateş yanıyor. Hepimizin bildiği gibi yine Türkiye yanıyor. Türkiye’de şimdi her ev şehit evi!

       Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada dokuz  kahraman askerimiz şehit oldu. Acı haber  Türkiye’nin her yerinde çok kısa bir sürede duyuldu. İlk açıklamalar da Milli Savunma Bakanlığı beş kahraman askerimizin şehit düştüğünü duyurdu.0 duyurunun haberlerde duyurulduğu sırada resmi olmayan  bir haber kaynağımdan arkadaşımdan şehit sayısının dokuz olduğu bilgisini almıştım. Şehit sayısı beş mi ,dokuz mu derken içimden bu sayının yanlış çıkması  ve beşi geçmemesi için hep dua ettim. Ne acıdır ki kısa bir süre sonra  şehit sayısının dokuz olduğu son dakika bilgisi olarak ekranlarda alt yazı geçmeye başladığı an yüreğimdeki korku tarifsiz bir acıya dönüştü. Dokuz  annemizin ,dokuz babamızın yüreğine ok gibi saplanan şehit acısı hepimizin gecesini zehir etmeye yetti. Bir anda evlerimiz şehit evi oldu. Sadece dokuz babaevine şehit ateşi düşmedi. Şehadete yürüyenler kimdi ,nereliydi  diye sormayın .Hepsi bu vatanın kahraman evladı, hepsi bizim evladımız. Bu vatan için seve seve can vermek boşuna değil. Onlar bizim için ,vatanımız için ,bayrağımız için bir an bile tereddüt etmeden can verdiler. O kahramanlar kim mi? İşte isimleri işte memleketleri. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur 23 yaşında (NİĞDE), Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın 27 yaşında (ADIYAMAN),Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir 23 yaşında (KAHRAMANMARAŞ),Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez 22 yaşında (KAHRAMANMARAŞ),Piyade Üsteğmen Gökhan Delen 32 yaşında (AKSARAY),Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün 28 yaşında (GAZİANTEP),Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu 30 yaşında  (GİRESUN),İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar 22 yaşında (ORDU),İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin 27 yaşında  (ESKİŞEHİR).Şimdi her ev şehit evi, acımız çok büyük. Elbette kanları yerde kalmaz. Bundan zerre şüphemiz yok.Şehit ateşi yüreğimize düştükten sonra  Kuzey Irak teröristlerin başına  tümden yıkılsa bile bir şehidimize bile bedel olamaz. Öfkemiz ve acımız çok büyük.

    Şehitlerimizi kendi ellerimizle memleketlerinde toprağın kara bağrına bir gül bahçesine bırakır gibi bırakıp vatan toprağına emanet ediyoruz. En yüksek perdeden birlikte  haykırıyoruz ,‘Şehitler Ölmez ,Vatan  Bölünmez’ diyerek .Düşünün ateşin düştüğü yangın yerindesiniz. Empati yapıyorsunuz .Tüyleriniz diken diken oluyor. Hiç bir şey kolay değil. Şehitlerimiz boşuna şehadet şerbeti içmiyor .Şehit acısının hiçbir  yine tarifi yok. Yine yüreğimiz parça parça…Yine bu son olsun istiyoruz. Biliyoruz bu defada son olmayacak. Asla umutsuz değiliz. Eninde sonunda Kandil’le birlikte PKK terör örgütü dümdüz olacak. Kahraman Mehmetçiklerimize güvenimiz tamdır. Cennet kokulu  şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.Hepimizin acısı büyük hepimizin başı sağ olsun. Unutursak ,unutturursak kalbimiz dursun. Bir kez daha Kuzey Irak tümden  yıkılsın…

           AYHAN HAMLI SAMSUN