Şehitlerle ilgili konulardaki hassasiyetimiz başkalarına göre farklı olabilir. Bunun bir abartı olmadığının da bilinmesini isterim. Çünkü şehit yakını kimliğine sahip olmak, bu konulardaki hassasiyetimizi ve beklentilerimizi artırmaktadır. Hangi kurum, hangi kuruluş, hangi sivil toplum örgütü, hangi şahıs bu tür konularda hassasiyet göstererek hareket ederse elbette onları alkışlarız.

 7,5 ay sonrada olsa Samsun Asri Mezarlıktaki Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Şehitler Anıtının kaidesinden sökülen, anıtın onarımı aylar önce bittiği halde yerine konulmayan iki levhadan birisi olan "Atatürk ve Silah Arkadaşlarının İsimleri" daha büyük bir levha olarak şehitler anıtına yakışır şekilde 1 Haziran 2021 günü tekrar yerine konmuş, bu levha ile ilgili gereğini yaptığı için Samsun Büyükşehir Belediyemizi alkışlıyor ve teşekkür ediyoruz. Hatta bir adım daha ileri giderek çok güzel bir duyarlılık da göstermişler yeni bir levha daha ilave etmişler o levhaya ise Samsun Asri Mezarlık Şehitliğinde ve Asri mezarlıkta aile mezarlığında yatan bazı şehitlerimizin isimlerini de yazarak şehitler anıtının kaidesine yerleştirmişler. Bana göre bazı eksiklikleri olsa da çok güzel ve anlamlı olmuş. (Keşke o yeni levhaya merhum arkadaşım ağabeyim Kamil Dura Beyin Samsun Asri Mezarlıkta defni yapılmış olan bizzat cenaze törenine de katıldığım, dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ında cenazeye katıldığı Ankara Kızılay'da 13 Mart 2016'daki terör saldırısında yaşamını yitiren 2'si saldırgan toplam 38 kişiden birisi olan Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi 42 yaşındaki şehit Oğuzhan Dura kardeşimizin ismi de yazılmış olsaydı diye düşündüm. Takdir yetkililerin benden hatırlatması.)

 Evet 7,5 ay sonra tekrar "Atatürk ve Silah Arkadaşlarının İsimleri" Samsun Asri Mezarlıktaki şehitler abidesindeki yerine kondu ama bu defa diğer levha konmadı. Yerine ikinci başka bir levha kondu. Yeni levhaya hiçbir itirazımız yok. Yeni levhayı düşünüp, hayata geçirenlerde teşekkür ediyoruz. Ancak yerine konmayan diğer levha hala tamirde mi, unutuldu mu, kaldırıldı mı, sakıncalı ve gereksiz mi bulundu bunu bilmiyoruz. Daha önce o levhayı anıtın kaidesine yerleştirenler herhalde o levhayı anıtın kaidesine laf olsun diye koymadılar. O levhada Dumlupınar Denizaltısında şehit düşen kahraman vatan evlatlarının isimleri yazılıydı. Tarih 4 Nisan 1953'ü gösteriyordu. Dumlupınar denizaltısı, İsveç bandıralı "Naboland" gemisiyle çarpışarak Çanakkale Boğazı'nın derinliklerine gömüldü.81 vatan evladı şehit düştü. Kimdi o vatan evlatları? Niye unutalım, niye unutturalım? O levhanın da aynı şekilde yerine konulması gerekmez miydi?