resim (1).bmp

305fe0c5-8fa3-4172-a8d6-6cbb8a15b3ce.jpg

33fe36c8-04bb-4afe-b520-2bb2a5f82f69.jpg

                    

      Samsun’da duyarlı vatandaşların dikkatini çeken  çirkin bir görüntünün yerel basında birkaç gün önce yer almasıyla haberdar olduğumuz o saygısızlık hiç şüphesiz başta o okula adını veren şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın yakınlarını üzdüğünün bilinmesini şehidin ağabeyi  olarak en başta ifade etmek istiyorum. Yapılacak işin 540 gün olarak  ihale edilmiş olmasına rağmen süre uzatımı ile  Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A,B,C,D,E bloklarını Deprem Güçlendirilmesi ve Onarım İşi okulların açık olduğu şu günlerde daha da hummalı bir çalışmayla devam ettirilmektedir. Öyle anlaşılıyor ki ,ihaleyi alan yüklenicinin işi ne zaman bitireceğine işi ne zaman aldığına dair okul girişinde Deprem Güçlendirme çalışmasıyla ilgili levhada yazılı bir bilgi paylaşımı yapılmazken onarım işindeki hummalı hareketlilik sona gelindiğini düşündürüyor.

         Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem güçlendirilmesi ve onarım işinde çalışanların  umursamazlığından mı yoksa dikkatsizliğinden mi bunu bilmiyoruz. Okulun İstiklal caddesine bakan idari bina girişindeki ana yolu    kullanan Samsunlu vatandaşlarımızın dikkatinden kaçmayan o çirkinlik ,ortak değerlerimize zarar veren bir çirkin  görüntüye dönüşmüştür. Türk bayrağı sokağa atılır gibi her yere gelişigüzel bırakılamaz. Türk milletinin en önemli değerlerinden birisidir bayrak. Türk bayrağı rengini kahraman şehitlerimizin kanının renginden almıştır. O okula ismini veren şehidimizin isminin  yazılı olduğu okul levhasını ise okulun girişini kapatmak için yere engel olarak bırakamaz ve koyamazsanız. Eğer bunları yaparsanız bunun büyük bir saygısızlık ve vefasızlık olarak algılanacağını da asla  aklınızdan çıkarmayın.  En başta şehit yakınları olmak üzere tüm vatandaşlarımız Türk bayrağına ve şehitlerimize saygı  ister ve saygıda kusur yapmamak için buna kendileri de  çok dikkat ederler. Samsunlu vatandaşlarımızın haklı tepkisinin birkaç gün önce  basında yer almasının bir sonucu olarak o hatadan ,o yanlıştan o tadilattaki okulda dönülmüştür. Keşke Samsunumuz deprem güçlendirme çalışmaları sırasında Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘den o çirkin görüntüyü kamuoyuna  vermemiş olsaydı. Türk bayrağına ve şehide saygı beklemek çok şey istemek değildir. Bu nedenle de şehidimizin ismini taşıyan okul o okul levhasının okulun kapı girişini kapatmak için kullanılması hangi akıl tutulmasının bir sonucu olarak nüksetmiştir bunu bilmiyoruz. Bu saygısızlığı görmezden gelmeyerek tepki gösteren duyarlı Samsunlu vatandaşlarımıza iyi ki varsınız diyoruz.

      Bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda binlerce şehit verdik ,o şehitlerden biriside benim kardeşimdir. Niye Türk bayrağına saygısızlığı ,şehitlerimize vefasızlığı görmezden gelelim. Elbette bayrağımıza ,şehitlerimize karşı daha hassas olmak zorundayız. Bu hassasiyeti beklemek, görmek, göstermek  hepimiz için önemlidir. Saygının ,sevginin ve  vefanın olmadığı yerde tüm  ortak değerlerimiz yara alır. Bunun için bayrağa ve şehide saygı diyoruz. Bu vatana canından can vermiş bir şehit yakını olarak çok şey verdik,yine çok  veriyoruz ama  asla çok şey istemiyoruz. Türk bayrağına ve şehitlerimize her yerde her zaman saygı diyoruz .

                                                                     AYHAN HAMLI