Samsun'da bir hafta içerisinde üç kahraman askerimizin yüreğimizi yakan acı haberiyle birlikte sözün bittiği yerde yine şehitler tepesindeyiz. Tam 9 Gün önce  22 Nisan 2022'de  Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon'un acı haberi Samsun'un Havza ilçesine bağlı  Kamlık Mahallesi'nde yaşayan baba Alper ve Hafize Çon'a verildi. 24 yaşındaki şehidin acı haberi sadece ailesinin değil ,yüce Türk Milletinin de yüreğine  yine bir bayram öncesi şehit ateşi düşürdü. Samsun  şehidini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında cennete uğurladı. Çocuklar gibi şen olacağımız özel  bir günde maalesef  buruk bir bayram kutladık.

       Samsun Havzalı Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon'un yüreğimizdeki acısı  daha çok taze iken bu defa Samsun  Çarşambalı  Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun'un tedavi gördüğü GATA'da şehit düştüğü  haberi Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 19 Nisan 2022 tarihinde bir üs bölgemize bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Nurettin Uzun tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur." denildi. Çarşambalı Şehit  Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun Irak'ın kuzeyine yönelik Pençe-Kilit Harekâtı bölgesine teröristlerin düzenlediği taciz atışı sonucunda 11 gün önce yaralandı?Yine bir bayram arifesi öncesi 30 Nisan 2022 günü tedavi gördüğü GATA'da hayata daha fazla tutunamayıp şehit oldu. Şehidimiz nişanlıydı ,hayalleri umutları vardı, evlilik hazırlığı yapıyordu. Maalesef bu şehidimizin de hayalleri umutları geleceğe dair bütün planları yarım kaldı. Nisan ayı ile birlikte  Samsunumuza sağanak hızında şehit ateşi düşmeye başladı. Ramazan  bayramı arifesinde maalesef bir şehit haberiyle daha sarsılıyoruz. Bu  sarsılmaktan da öte bir şey adeta kahroluyoruz. İçimiz acıyor ,canımız acıyor, yüreğimiz sızlıyor. Samsunlu kahraman bir evladımızın kardeşimizin hemşehrimizin şehadet haberi  Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkçı'nın acı haberi  Samsun'un 19 Mayıs İlçesinde ailesinde 1 Mayıs 2022 günü gece yarısı saat 03:00'de yetkililer tarafından   verildi. Şehidimizin 30 yaşında olduğu evli ve eşinin  ise hamile olduğu bildirildi. Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkçı'nın 30 Nisan 2022'de Kuzey Irakta şehit olduğu açıklandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , Kahraman şehitlerimize  Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine  ve asil milletimize yayımladığı mesajla başsağlığı ve sabır diledi.

      Aslında şehit ateşinin düştüğü tek yer Samsun değil ,ülkemizin bir çok yerine baharla birlikte şehit ateşi düşmeye devam ediyor. Türkiye yine şehit ateşiyle yanıyor ,yürekler kavruluyor. İçimiz acıyor yüreğimiz sızlıyor bizim çocuklarımız bayramları bayram tadında mutlu ve huzurlu yaşasın  diye vatan evlatları  şehit düşüyor. Eğer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çocuklarımızla birlikte huzurlu ve güvenli bir ortamda  kutlayabilmişsek , bunun arkasında yüreğimize ateş düşüren kahraman  şehitlerimizin olduğunu biliyor ve unutmuyoruz. Bu yüzdende bayramlarımızı maalesef buruk  kutluyoruz. Çocukluğumuzun ve çocuklarımızın şeker bayramını, büyüklerin Ramazan bayramını  şeker tadında kutlamayı elbette çok isterdik ama bu defada yine bayram öncesi Samsunumuza düşen şehit ateşi buna izin vermedi. Sözün bittiği acının tavan yaptığı Samsunumuzda maalesef yüreklerimiz yine yangın yeri .2022 yılı Ramazan bayramına yine şehitlerimizi yüreklerimize gömerek girmenin burukluğu içerisindeyiz.

    Kahraman şehitlerimiz sizlere güle güle demenin  zorluğunu yaşıyoruz O kadar çok şehit cenazesine katıldık ve o kadar çok şehit acısı yaşadık ki artık yüreğimiz dayanmıyor .Ama yüreğimizde taşıdığımız acınızın büyüklüğüne rağmen daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu yüzden acının tavan yaptığı sözün bittiği yerde dimdik ayaktayız .Cennet kokulu Samsunlu şehitlerimiz; Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon, Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun, Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkçı, Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Siz Samsunlu şehitlerimizle birlikte tüm kahraman şehitlerimize vatan minnettardır.

          Başta ailelerinize olmak üzere asil Türk Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.