TOKİ'nin Türkiye genelinde başlattığı sosyal konut projesi gerçekten anlatıldığı gibi tüm şehit yakınlarını ve tüm gazilerimizi kapsıyor mu? Proje ile ilgili TOKİ tarafından yapılan bazı açıklamaların yanıltıcı ve yuvarlak açıklamalar olduğunu biz şehit yakınları yaşayarak biliyoruz. Ne acıdır ki evli şehitlerimizin anne veya babaları her zaman ki gibi yine TOKİ tarafından başlatılan bu büyük ve değerli projede yok sayılmışlardır. TOKİ'nin Sosyal konut projesinin hiçbir yerinde evli şehitlerin anne veya babaları şehit yakını sayılmamaktadır. Aynı şekilde muharip gazilerimize de (Kıbrıs ve Kore gazilerimiz) bu projenin hiçbir yerinde öncelik hakkı verilmemiştir. Neden böyle düşündüren ve can sıkan bir ayrım yapılmaktadır, bunu anlamak mümkün değil.

 TOKİ'nin konut edindirme projelerinde evli şehitlerin anne veya babalarına adeta üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Oysaki bizim devletimiz şehitlerimizin anne ve babalarını, şehitlerin medeni yani evli olup, olmama durumlarına bakmaksızın ayrımsız kucaklayacak kadar güçlü bir devlettir. Ama gelin görün ki gerçekler uygulamada mağduriyetler yaratmakla kalmıyor, ciddi manada canda sıkıyor. Bu nedenle tanıdığım birçok evli şehidimizin anne veya babası , "Biz şehit yakını değil miyiz ?" diye adeta isyan ediyorlar. Bu konuda kesinlikle haksız değiller. Zannedilmesin ki şehit yakını olduğum için çok duygusal düşünüyorum. Çünkü kabul edilemez bir durumla adeta oldubitti ile karşı karşıya bırakılmışlar. Konunun ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından yeniden değerlendirilerek evli şehitlerimizin anne veya babalarının da bu kapsamda hak sahipliği ivedi bir düzenleme ile kabul edilmelidir. Evladını ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda karşılıksız şehit vermiş, kalan bütün yaşamını son nefesine kadar tarifsiz bir acı içerisinde geçiren aziz şehitlerimizin çok değerli anne veya babalarına sizin şehidinizin medeni durumuna baktık evli olması nedeniyle TOKİ 'nin şehit yakınlarına ve gazilerimize sağladığı bu hakkı kullanma hakkı yok demenin ne kadar ayrımcı bir o kadarda rencide edici bir durum olduğunu bir şehit yakını olarak ifade etmekten büyük bir üzüntü duyuyorum. Bu noktada şehit yakınları arasında çok ciddi bir haksızlık yapılmaya devam ediliyor. Hangi vicdan böyle bir haksızlığın devamın devam ettirilmesine evli şehit anne veya babalarına bu hakkın verilmemesine evet diyebilir? Üzerine basarak ifade ediyorum devletimiz Suriye topraklarında mağdur Suriyelilere bedava konut yaparken ülkemiz, milletimiz ve kutsal değerlerimiz uğrunda canını seve seve vermiş acılı evli şehitlerimizin anne ve babalarına kendi paraları ile TOKi'den konut alma talepleri olduğu halde onlara bekar şehitlerimizin anne veya babalarına, eşlerine tanıdığı hakları maalesef tanımamaktadır. Bunu devlet vicdanı da vatandaş vicdanı da kabul etmez. Bu konuda bir düzenleme yapmak çok mu zor? Bu konu ile ilgili yapılacak bir düzenlemeye karşı çıkacak bir muhalefet mi var ki bu yıllardır bu yapılmıyor?

 Herkes elini taşın altına sokmalı başta TOKİ bürokratları ve bağlı bulundukları bakanlık harekete geçmeli bu konuda bir ayrımcılık olduğunu dile getirerek evli şehitlerin anne veya babalarına da şehidinin medeni durumuna bakmaksızın TOKİ'den bekar şehitlerin anne ve babalarına hangi hakları tanıyarak konut alma hakkı veriyorsa onlarda bu hakkı vermelidir. Devletimizin büyüklüğü, gücü, şefkati bu noktada kendini hissettirmeli evli şehitlerimizin anne ve babalarını üzmekten artık vazgeçmelidir. Bir şehit yakını olarak bu düzenlemeyi hem talep ediyor hem de eşitlik açısından zorunlu görüyorum. TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili reklam ve duyurusunu yaparken sanki bütün şehit yakınlarına hak sahipliği vermiş gibi yapmakta bu durusunda da evli şehitlerin anne ve babalarının böyle bir hakkı olmadığını açık bir ifade ile belirterek hem şehit yakınlarımızın hem de vatandaşlarımızın yanlış anlamalarını ortadan kaldırmalıdır. Maalesef şehit yakınları TOKİ'nin reklam kısmında var gerçek kısmında evli şehit anne ve babaları yok.