Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının Suudi Arabistan ‘da  oynayacakları maç öncesi  Suudi yönetiminin Atatürk’e,İstiklal marşımıza karşı sergiledikleri saygısızca dayatma karşısında her iki takımında gösterdiği dik duruş “Ne Mutlu Türküm Diyene “sözüne sadık yüce Türk Milletinin dik duruşudur. Bu asil duruşu gösteren tüm sporcularımıza ve takım yöneticilerine teşekkür ediyoruz.

      Fenerbahçemizle ,Galatasarayımızla ,Atatürk’ümüzle bir kez daha çok gurur duyuyoruz. Bu maçın galibi yani kazananı hem Fenerbahçe,hemde Galatasaraydır. Bu sonuç her iki takımında sahaya çıkmadan skor hanesine Cumhuriyetimizin 100.yılında gururla yazdırdıkları en değerli, en güzel bir skordur. Zor maçı iki rakip takım birden kazanmıştır. Her iki takımın kararlı dik duruşu nesilden nesile anlatılacak bir dik duruştur. Atatürk için Riyad’daki maça çıkmayan Galatasaray ve Fenerbahçe Cumhuriyetimizin en anlamlı 100. Yıl Kutlaması olmuştur.

    Galatasaray ve Fenerbahçe takımları Suudi yönetiminin büyük rezaleti karşısında boyun eğmemiş Atatürk’ü yenmek isteyenlere fırsat vermemiştir. Atatürk’ün,” Yurtta Sulh Cihanda Sulh “sözünü kimse yere düşürememiştir. Atatürk’e duydukları kini büyük bir skandalla açık açık sergileyen Suudi krallık yönetimi bir kez daha gerçek yüzünü göstermiş  ama Atatürk’ün tokatını da yemiştir. Suudi Arabistan yönetimine diz çökmeyen Galatasaray ve Fenerbahçe takımı Türk Milletinin gururu ve onurudur. Hiç şüphesiz Suudi Arabistan yönetiminin bu büyük saygısızlığı karşısında hiç  kimse Türk Milletinin sabrını test etmesin.Türk Milletini aşağılama muamelesi yapan Suudi Arabistan krallık yönetimi parayla herşeyi satınalabileceğini düşünmüştür. Ama bu Suudi yönetiminin en büyük yanılgısı olmuştur. Çok iyi biliyoruz ki Atatürk kırmızı çizgimizdir. İster yurtdışında ,ister yurtiçinde olsun hepimiz için bu böyledir. Bu talihsiz olay bir kez daha göstermiştir ki ,Atatürk ortak ve birleştirici gerçek değerimizdir. Çünkü aziz Atatürk ebedi önderimizdir. Bu maç herkese ders olsun. Her Türk’e yakışanı yapan sporcularımızı bütün Türkiye ayakta alkışlıyor,çiçeklerle  bağrına basıyor. Sporcularımızla binlerce kez gurur duyuyoruz. Atatürk’ün evlatları ,sporcuları işte böyle olur.

   Atatürk sevdalısı bir Türk vatandaşı ve bir şehit yakını olarak Suudi Arabistan’da Atatürk forması ile sahaya çıkmak isteyen ,maçtan önce İstiklal marşımızı okumak ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunmak için net tavrını ortaya koyan sporcularımıza Suudi krallık yönetiminin izin vermemesi karşısında dik duruşunu sergileyen, sahaya çıkmayıp Türkiye’ye geri dönerek ,”Türk’e boyun eğmek yakışmaz” mesajını dünyaya veren Fenerbahçemizin ,Galatasarayımızın tüm sporcularını milletimizle birlikte ayakta alkışlıyor ve alınlarından öpüyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen Atatürk’ün evlatlarına yakışanın bu olduğunu bir kez daha bir ve beraber olarak başta Suudi Arabistan krallık yönetimine ve bütün dünyaya ilan ediyoruz. Sözümüzün arkasındayız Ne Mutlu Türküm Diyene…Daha gür sesle,” Yurtta Sulh Cihanda Sulh” demeye devam ediyoruz. Atamızın izindeyiz. Yaşasın Cumhuriyetimiz. Başka söze gerek yok.

                                                             AYHAN HAMLI  SAMSUN