2 Haziran'da gerçekleşecek LGS sınavı, 1 milyon 38 bin öğrencinin katılımıyla büyük bir heyecana sahne olacak. İki oturumlu sınav detayları burada!

Ales 1 Sınav Sonuçları

LGS 2024: Detaylar ve Hazırlıklar

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. 1 milyon 38 bin öğrencinin katılması beklenen bu önemli sınav, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sınav Tarihi ve Saatleri

LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak. Sınav, iki oturum halinde gerçekleştirilecek:

  • Birinci Oturum: 09.30 - 10.45 (75 dakika)
  • İkinci Oturum: 11.30 - 12.50 (80 dakika)

Soru Dağılımı ve Süreler

Birinci oturumda öğrenciler Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yanıtlayacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

Puanlama Sistemi

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS Giriş Belgeleri ve Sınav Yerleri

LGS giriş belgeleri yayınlandı ve sınava katılacak öğrencilerin giriş yerleri belli oldu. Öğrenciler, sınav günü belgesiz kesinlikle sınava alınmayacak.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024'te Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi olan www.meb.gov.tr üzerinden ilan edilecek. Sınav sonuç belgeleri öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek.

Yanlış Cevapların Hesaplanması

Her alan için 8. sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Yanlış cevapların üçte biri doğru cevaplardan çıkarılarak ham puan hesaplanacak.

Öğrencilere Tavsiyeler

Sınav günü yaklaşırken öğrencilerin rahat ve düzenli bir uyku düzenine dikkat etmeleri, sınav giriş belgelerini ve gerekli evrakları hazırlamaları önemlidir. Sınav öncesi son tekrarlarını yaparak sınav stratejilerini belirlemeleri de büyük fayda sağlayacaktır.

‘SANATA YOLCULUK SERGİSİ’ ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI ‘SANATA YOLCULUK SERGİSİ’ ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI

LGS, eğitim hayatına hayalini kurduğu lisede devam etmek isteyen öğrenciler için büyük bir önem taşıyor. 2 Haziran'da gerçekleşecek sınavda tüm öğrencilere başarılar diliyoruz!