Kovit -19 adlı illet bir fırsatını bulup sayemde evimizden hiç çıkmayan zaten 65 yaş üstü olduğu için sokağa çıkması yasak olan  85 yaşındaki şehit annesi olan  anneme, yine evden hiç çıkmayan evden online eğitime devam eden öğrencilerine internet üzerinde  canlı ders anlatan öğretmen olan eşime ve bana bulaşmayı başardı. Yine evden hiç çıkmayan, sokağa çıkması yasak olan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi oğlum ilhancan'a bulaşmak için her türlü hain tuzağı kuran Kovit -19 illeti oğluma bulaşamamanın büyük hırsı ile en acımasız şekilde  eşime ve anneme saldırdı. 

       110 metre karelik evde 4 kişi ,4 ayrı odaya bölündük annem hariç hepimiz ev içinde karantina süremizce maske ,mesafe kuralına harfiyen uyduk.85 yaşındaki anneme pozitif olduğunu söylemedik. Annemle  aynı evi paylaştığımız için onunda bizim kullandığımız Favimol isimli ilacı kullanması gerektiğini anlattık. Bizden bir gün sonra başladığı ilacını usulüne uygun şekilde kullandı .Kendi hastalığını bilmediği için bu süreçte bize çok üzüldü . Kovit -19 hastası olduğunu kendisine özellikle söylemedik ki morali bozulmasın, direncini kaybetmesin istedik. Bunda da çok doğru bir davranış sergilediğimizi yaşayarak gördük. Bu illeti yenmek için moralin çok önemli bir faktör olduğunu yaşayarak test ettik. Annem kalp ,tansiyon ve Parkinson gibi bir çok  kronik hastalıkları olan yaşlı bir hasta olmasına rağmen bu illetle savaştı . Ama hep kendisine iyi olacağımızı söyledim .Kendisi sürekli kuran okuyup bize  dua etti. Bize bir şey olacak diye hep  korku yaşadı korkmaması gerektiğini ,hep iyi olacağımızı söyledik. Telefonda arayıp soranlara kendisinin iyi olduğunu bizim hasta olduğumuzu tek düşüncesinin biz olduğumuzu anlattı. Zaman zaman halsizleşse de bir fırsatını bulup beş vakit namazını mutlaka kıldı. Bir vakit namazını dahi geri bırakmadı.17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi oğlumuzun testi negatif olsa bile 3 pozitif Kovit-19 hastasının bulunduğu evde bulunmasından hep endişe ettik. Ona da bir şey olursa korkusu içerisinde Kovit -19 illeti ile uğraşmak ve savaşmak  hepimizi gerçekten çok yordu.  

       Hiç şüphesiz Kovit -19 illetinin girdiği evde o hastalardan birisi olmak, o hastalardan birisinin eşiniz ve anneniz olduğunu bilmek onların zor anlarında çaresiz kaldığınızı görmek kolay değil. Yardım etmek isteyip yardım etmekte zorlandığınız hastanın 85 yaşındaki anneniz olduğunu düşününce canınızın acımaması mümkün değil. Bu illeti evimize biz davet etmedik. Devlet 20 yaş altına ve 65 yaş üstüne bir çok kısıtlamalar getirdi ama o evdeki evin babasının her türlü ortama girmesine aynı hassasiyeti ne kadar gösterdiği tartışılır. Eve kadar o illeti bir şekilde taşıyan kişi olduğumu ister istemez düşünüyorum ve bunun vebali ile bu hastalık süreci içerisinde yaşadıklarımın vicdan muhasebesini yaparken bulaş kaynağı olduğumu yok sayamıyorum. Ben annemi 4 aydır Kovit -19 salgını nedeniyle doktor randevumuz olduğu halde ne olur ,ne olmaz diyerek Kovit hastanesi olmadığı halde her zaman götürdüğüm o özel hastaneye bile götürmekten imtina ederken bu illetin zorla evimize girmiş olmasından  dolayı vicdan azabı yaşıyorum. Son üç aydır sürekli çift maske takan,  yine işyerindeki çalışma masasında sürekli kolonya ile dezenfekte yapan titiz bir kişi olarak bu illete nasıl bulaştığımızı anlamakta zorlanıyorum. Benim bu hastalığa karşı çok hassas davranmış olmam Kovit -19 illetini çılgına çevirmiş olmalı ki,  çekirdek ailemizi bir anda etkisi altına aldı. Evimizdeki bu davetsiz ileti defetmek için büyük bir mücadele verirken ayaktaki en sağlam kişi olarak hem aşçı, hem hemşire, hem doktor, hem hastabakıcı olarak çekirdek ailemizi ayakta tutabilmek adına elimden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya çalıştım. Bu süreçte bir kadının eksiğini ne kadar doldurmuş olabilirim, gerçekten eşlerimize annelerimize çok şey borçluyuz onların elinin değdiği yerle, biz erkeklerin elinin değdiği yer asla bir olmuyor ,hep bir tarafımız  eksik kalıyor. Umuyor ve diliyorum ,Kovit -19 adındaki illet bir an önce yaşadığımız dünyadan defolup giderde insanlar sevdikleriyle doyasıya birlikte yaşamanın keyfini ve huzurunu yeniden yaşarlar. Kovit -19 illetinin hiçbir mekana ve eve giremediği güzel bir dünya çok daha sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum. (17 -27 Aralık 2020 Samsun )