MEB'de bir yandan öğretmen ihtiyacı hiç bitmezken, öte yandan bazı alanlarda norm fazlalığı devam eder; bu soruna köklü bir çözüm de bulunamadı şimdiye değin.

Öğretmenlere rotasyon getirileceği tartışılıyor bir yandan. Öte yandan, Bakanlık, özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, hastane sınıflarında ve evde eğitim hizmetleri kapsamındaki öğretmen ihtiyacının norm fazlası öğretmenlerle veya ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesi yoluyla karşılanacağını açıkladı.

Bu kapsamda görev almak isteyen öğretmenlere, gönüllülük temelinde; eğitim öğretimi aksatmadan, öncelikle seminer dönemleri tercih edilerek, açıklanan program doğrultusunda 80 saatlik eğitim verilecek; ayrıca, teorik eğitimin ardından işbaşında da eğitim alacaklar.

Resmi yazısı yayımlandı, bu konudaki çalışmalar sanırım bu seminer döneminde başlatılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 1 milyona yakın öğretmen görev yapmaktadır. MEB'den ölüm, emeklilik, istifa gibi nedenlerden dolayı, yılda 12-13 bin öğretmen ayrılıyor.

Öte yandan emekliliklerini hak edip ekonomik nedenlerle emekli olamayan yaklaşık 150 bin öğretmen var. Onların da MEB'den beklentisi, ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasıdır.

Çünkü, öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilip emekli olduklarında son maaşları tutarında emekli maaşı alacaklar. Bu, en önemli kazanımları olacak. Böylece öğretmenlerin çalışma zorunlulukları ortadan kalkmış olacak. Ek göstergeler yükseltilirse önümüzdeki 3 yıl içinde en az 100 bin öğretmenin emekli olması bekleniyor. Öte yandan, işsiz, atama bekleyen 300 bin genç öğretmenin gelecek umudu da buna bağlı.

Önümüzdeki öğretim yılına özellikle istihdam sorununu(emeklilik,yeni atama,norm fazlalığı,rotasyon) büyük ölçüde çözerek girmek mümkün.

Bu konuda bir çalışma yapıldığına dair şu ana kadar yapılan resmi bir açıklama yok.

Sorun kaynak değil: Ülkemizin yeterli kaynağı var,yeter ki niyet olsun!..