26 Eylül 2016 günü 10 askerimizi şehit verdik.Şırnak ve Mardin'de şehit düşen 10 askerimiz, yapılan askeri törenlerle memleketlerine gönderildi.10 şehidimizden birisi Uzman Onbaşı Burak Perçin, Samsun Bafralıydı.Şehidimizin cenazesi Bafra'nın Gökçesu Mahallesi'ne getirildi.Gökçesu daha önce adını duyduğum,bildiğim ve gittiğim bir yer değildi... Zaten Bafra İlçemizin içinde bir mahalle de değil.Öyle anlaşılıyor ki daha önce Bafra İlçemizin merkez köylerinden birisi olan Gökçesu Köyü de Büyükşehir Yasasıyla mahalle yapılan yerleşim yerlerimizden birisi.


Bafra İlçemizin çıkışındaki Kızılırmak köprüsünü yaklaşık 300 metre geçtikten sonra Bafra - Sinop yolundaki ilk trafik ışıklarından sola dönerek yaklaşık 10 kilometre gittikten sonra yeşillikler arasındaki Gökçesu Mahallesi'ne (köyüne) ulaşıyoruz.Belli ki şehit cenazesi nedeniyle yolda acil bir çalışma yapılmış ama yolun asfalta ve yapılmaya ihtiyacı var. Gökçesu mahalle olarak adlandırılsa da Bafra Ovası'ndaki şirin bir köyümüz.Mardin'de şehit düşen Uzman Onbaşı Burak Perçin'in annesinin, babasının ve kendisinin doğduğu, büyüdüğü yerin adı Gökçesu… Şehit Uzman Onbaşı Burak Perçin Gökçesu Mahallesi'nin ikinci şehidi... Gökçesu'nun ilk şehidi ise Piyade Çavuş Erol Çil 21.06.1994 tarihinde Şırnak 3/23 İç Güvenlik Tb.Komutanlığı emrinde vatani görevini ifa ederken elim bir olay sonucu şehit düşmüş.Ne acı bir tesadüf ki tam 22 yıl sonra Bafra 'nın Gökçesu Mahallesi bir kahraman evladını daha Şırnak'ta şehit verdi.Piyade Çavuş Erol Çil, 22 yıl önce şehit düştüğünde Şehit Uzman Onbaşı Burak Perçin henüz daha bir yaşındaydı... O zaman Burak Perçin bebekti şimdi ise şehit düştü... İki şehidimizde artık Gökçesu Mahallesi'ndeki köy mezarlığında yatıyorlar. Vatan için şehit düşmüş bir kardeşimizin, bir evladımızın daha acısı ile yüreğimiz yanıyor. Acının merkezinde olup, o tarifsiz acıya tanıklık ederken o tarifsiz acıdan etkilenmemek mümkün mü? Gökçesu Mahallesi merkezli şehit acısını iliklerime kadar hissediyorum,cenaze törenine katılanlarla birlikte…O tarifsiz acıyı Gökçesu Mahallesi'nde elbette en çok, birinci dereceden annesi, babası ve kardeşi hissediyor ve yaşıyor. Onların şehit acısı ile kavrulan yürekleri, canımızı acıtıyor.Her şehidimizin olduğu gibi şehit Uzman Onbaşı Burak Perçin'in de kısa hayat hikayesi acımızı artırıyor. Vatani görevini tamamladıktan sonra Uzman Onbaşı olan Burak Perçin göreve başlayalı daha 4 ay olmuş,ilk işi bankadan kredi çekip İstanbul Tuzla'da babasına bir ev almak olmuş.Dikkat ediniz onun bir hayali de babasını ev sahibi yapmakmış bu hayalini gerçekleştirmiş ama banka taksitlerini ödeyemeden diğer hayalleriyle birlikte şehit düştü.Evli değildi ,eşi ve çocukları yoktu.Belki de evlenmeyi düşündüğü birisi vardı, bunu bilmiyoruz.Ama henüz gerçekleştiremediği birçok hayalinin olduğu acı bir gerçek.

Uzman Onbaşı Burak Perçin bizim için şehit düştü .Vatanı için şehit düştü.Şehidimiz vatanı bekliyordu... Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.Bu şehidimiz için de yeter artık, son olsun diyoruz.Bu son olsun demeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz .Çünkü bu şehitler canımızı acıtıyor,yüreğimize ateş düşürüyor.Türk milleti bu acıları hak etmiyor… Şehidimize Allah'tan rahmet ,annesine,babasına,kardeşine sabır diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun …