Singapur’da gerçekleştirilen Mali Eylem Görev Gücü Genel Kurul toplantısının sona ermesinin ardından Türkiye’nin tam 3 yılın ardından gri listeden çıktığı açıklandı. Güzel haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla müjdeyi veren Bakan Şimşek, Türkiye’nin FATF gri listesinden çıkış haberini Türk Bayrağı emojisi koyduğu ‘Bardık’ notuyla duyurdu. Bakan Şimşek’in bu paylaşımının ardından toplantıdan da resmi karar çıktı ve Türkiye 2021 yılında girdiği gri listeden 2024 yılında çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan da konuyla ilgili önemli bir paylaşım geldi.

TÜRKİYE 3 YILIN ARDINDAN GRİ LİSTEDEN ÇIKTI

Mali Eylem Görev Gücü Genel Kurul Toplantısı Singapur’da gerçekleşti. Toplantıdan resmi açıklama gelmeden hemen önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sosyal medya paylaşımında gri listeden çıkış haberi ‘Başardık’ notuyla verildi. Toplantıdan çıkan karar da beklendiği gibi oldu ve Türkiye, 2021 yılında girdiği gri listeden tam 3 yılın ardından 2024 yılında çıktı. Türkiye’nin gri listeden çıkışının küresel bazda ticari ilişkileri güçlendirmesi ve yatırım girişlerini desteklemesi bekleniyor.

Turkiye Gri Listeden Cikti Mujdeyi Bakan Simsek Verdi-1CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

3 Temmuz 2024 İtibarıyla Geçerli Yeni Emekli Maaşları Duyuruldu 3 Temmuz 2024 İtibarıyla Geçerli Yeni Emekli Maaşları Duyuruldu

Ülkemizin gri listeden çıkışının ekonomiye olumlu yansımaları olması bekleniyor. Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler sebebiyle gri listede olan ülkelere yatırım yapmıyor. Bu durumda gri listeden çıkışın da ekonomi üzerinde olumlu yansımalarının görülmesi bekleniyor. Artık küresel bazda ticari ilişkilerin güçlenmesi ve yatırım girişlerinin de artması bekleniyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından önemli bir açıklamaya yer veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik tamamlamış olduğumuz eylem planı sayesinde Türkiye bugün gri listeden çıkmıştır. Bu gelişme ile birlikte uluslararası yatırımcıların ülkemizin finansal sistemine olan güveni daha da güçlenmiştir. Kararın, hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır.’ notunu ekledi.